Huzuru kaçırıyor

Huzuru kaçırıyor

Ramazan ayı içerisinde emniyet kuvvetlerinin sıklaştırdığı huzur operasyonları toplumda takdir görürken devlet eliyle oynatılan milli piyango, iddaa gibi şans oyunları rahatsızlık oluşturuyor.

Ramazan ayının gelmesi ile kumar ve tombala oyunlarının engellenmesi, kumar organizasyonları yapılan yerlerin tespit edilmesi için uygulamalar yapıldı. Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı koordinesinde 81 ilde iki kez yapılan "Huzur Ramazan Uygulaması"nda şüpheli bulunan umuma açık iş yeri, kooperatif ve derneklerin kontrol edildiği, on binlerce kişinin sorgulandığı, aranan 153 kişinin yakalandığı ve yüzlercesinin de gözaltına alındığı açıklandı. Yurt genelinde kumar oynatılan yerlere yapılan baskınlarda ekiplerce tombala makineleri, silah, mermi, oyun kağıtları, pul, fiş ve kumardan elde edilen binlerce lira para ele geçirildi. Açıklamada huzur uygulamalarının devam edileceği belirtildi.

Devletin bir yandan huzur operasyonları ile kumara savaş açması, diğer yandan da milli piyango, iddaa gibi açıktan kumar oynatması tutarsızlık olarak görülüyor. Ramazan ayında da sokaklarda görülen milli piyango bayileri rahatsızlık oluşturuyor. 

DEVLETİN YAPAMADIĞINI RAMAZAN YAPTI

Batıkent Kardelen Mahallesi’ndeki meyhaneler Ramazan gelince kapılarını 1 aylığına kapatmak zorunda kaldı; çevre sakinleri rahat bir nefes aldı. Söz konusu barlar, Ramazan ayında hem işlerinin düşmesi hem de halkın tepkisinin artacağından çekinerek olsa gerek kapılarını 1 aylığına kapattı. Böylelikle çevre sakinleri Ramazan ayının başından bu yana rahat bir nefes aldıklarını, özellikle geceleri rahat bir uyku uyuduklarını söylüyor. Barların Ramazan’da kapılarını kapatması çevre sakinleri arasında “Devletin yapamadığını, Ramazan yaptı” yorumlarına neden oldu.  

KUMARDAKİ TUTARSIZLIK

İçkili özel işletmelerin Ramazan ayında dükkanlarını kapatması karşısında devlet tarafından Milli Piyango adı altında oynatılan kumarın hız kesmeden devam etmesi bazı kesimlerce kabul edilemez olarak görülüyor. Bir yandan Ramazan ayında huzur operasyonları gerçekleştiren devlet birimlerinin diğer taraftan resmi olarak kumar oynatması tutarsızlığı “bu ne perhiz bu ne lahana turşusu” dedirtiyor.

RAMAZANDA KALDIRILSIN

Devlet eliyle kumar oynatılmasından rahatsız olduğunu dile getiren Ahmet Turan, “Milli piyango bizim milli ayıbımızdır. Piyango devlet eliyle oynatılan kumardır. Müslüman kumar oynamaz. Hele bu mübarek Ramazan ayı içerisinde hiçbir günaha yaklaşmaz. Devletin en azından Ramazan ayı içerisinde şans oyunları denilen kumarları durdurması gerekir. Kumar oynayana da oynatana da büyük bir günah yükü vardır. Kumar oynayarak kendi çoluk çocuğunun rızkını kumara veriyorlar. Müslümanların kesinlikle bu tür şeylerden uzak durmaları gerekiyor” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.