İlk maçında rakibini nakavt etti: UFC’de İbo Aslan Fırtınası

İlk maçında rakibini nakavt etti: UFC’de İbo Aslan Fırtınası

Dünyanın en büyük karma dövüş organizasyonu olan Ultimate Fighting Championship’te (UFC) ilk karşılaşmasına çıkan Türk sporcu İbo Aslan, ilk galibiyetini nakavt ile aldı.

Dünyanın en büyük karma dövüş organizasyonu olan Ultimate Fighting Championship’te (UFC) ilk karşılaşmasına çıkan Türk sporcu İbo Aslan, ilk galibiyetini nakavt ile aldı. New Jersey Atlantic City'de düzenlenen maçta Aslan, İsveçli rakibi Anton Turkalj ile karşılaşan 27 yaşındaki Türk sporcu, rakibini üçüncü rauntta nakavt etti ve mücadeleyi kazanan taraf oldu. Galibiyeti nakavt ile kazanan İbo Aslan, “Ne mutlu Türküm diyene” dedi.

1-007.jpg

“BENDEN 4 YIL KAÇTI”

Rakibinin, kendisinden kaçtığını ifade eden İbo Aslan, “Benden 4 yıl kaçtı. Şimdi artık kaçamaz. Onu başlangıcımda UFC'de yakaladım ve nakavt ettim. Buraya maçı kazanmak için değil, insanları nakavt etmek için geldim” dedi. 2020 yılında Anton Turkalj ile "Brave FC" platformunda yaptığı mücadeleyi kaybeden 27 yaşındaki Aslan, UFC’de kazandığı maç ile rakibinden rövanşı nakavt ile aldı.

2-001.jpg

‘SON OSMANLI’ KAZANDI

Aktif olarak UFC’de dövüşen tek Türk olduğunu ifade eden Aslan, “Tabii ki çok mutluyum. Türkiye'yi temsil ediyorum. O yüzden onurluyum. Türkiye Bayrağı'nı temsil ediyorum. Şu anda UFC'deki tek Türküm” şeklinde konuştu. 'Son Osmanlı' lakaplı İbo Aslan, müsabaka sonrasında verdiği röportajda ise, "Şanlı bayrağımızı her zaman dalgalandıracağım" dedi.

3-004.jpg

UFC’DEKİ 3’NCÜ TÜRK

İbo Aslan, aynı zamanda UFC’de dövüşen 3’üncü Türk sporcu oldu. Daha önce Alptekin Özkılıç ve Gökhan Saki UFC’de yer almıştı.

UFC’de yer alan ilk Türk unvanını elinde bulunduran Alptekin Özkılıç, ilk UFC maçına 2013 yılında çıktı. Sinek siklette mücadele eden Özkılıç, ilk maçını kazandı fakat devamında üst üste üç mağlubiyet alınca UFC ile yolları ayrıldı.

Gökhan Saki ise UFC’de yer alan ikinci Türk olarak, ilk olarak 2017 yılında adım attı. Gökhan Saki, ilk maçında galibiyeti nakavt ile aldı. İkinci maçında Khalil Rountree’ye nakavt olan Saki, bu mağlubiyetten sonra yaşadığı sakatlıklarla UFC ile yollarını ayırdı.

4-001.jpg

UFC NEDİR?

Ultimate Fighting Championship’te (UFC), Las Vegas Nevada merkezli karma dövüş sanatları organizasyonudur. Şu anda dünyanın en büyük karma dövüş sanatları organizasyonu olan UFC, elit seviye karma dövüş sanatçılarının çok büyük bir kısmına sahiptir. ABD merkezli organizasyon, dünya çapında 12 sikletiyle beraber birleşik karma dövüş sanatları kurallarına bağlı şekilde maçlar düzenlemektedir.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.