'İlla canımı kaybetmem mi gerekiyor'

'İlla canımı kaybetmem mi gerekiyor'

12 Haziran Pazartesi akşam saatlerinde Ankara genelinde gerçekleşen sağanak yağışın maddi zararları Karacahasan Köyünde bu gün ortaya çıktı. Dereler taştı. Mandıları su bastı. Yolların çökmesi nedeniyle köy evlerine ulaşım durdu.

Şiddetli sağanak yağmurda evinin ve bahçesinin zarar gördüğünü söyleyen Karacahasan Köyü sakinlerinden Ahmet Karademir yetkililerden yardım beklediğini belirtti.

Başkentte sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Ankara'nın Elmadağ ilçesinde şiddetli sağanak ve rüzgar vatandaşlara zor anlar yaşattı. Bazı dereler taştı. Karacahasan köyünde sel ve su baskınları meydana geldi.

Ahmet Karademir, "Geçtiğimiz yılda bunun gibi sel ve su baskınları yaşadık. Birçok ev, ahır, tarla ve bahçelerimiz zarar gördü. Yetkililerden yardım istedik. Bir daha böyle bir durumun yaşanmaması için tedbir alınması gerektiğini söyledik. Ama Altyapı çalışması adına bir şey göremedik. Bir daha böyle bir yağmurda daha kötü bir durum yaşanmaması için önlem alınmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

'İLLA CANIMI KAYBETMEM Mİ GEREKİYOR'

Ahmet Karademir, bu sene gerçekleşen selin geçen yıla göre daha şiddetli olduğunu vurgulayarak, "Çok geçmiş olsun maalesef geçen senede aynı yağmurlar yağdığında köy muhtarına ve belediyenin yetkili yerlerine derelerin tehlikesi konusunda bilgi iletildi. Yanıt olarak hiç bir çalışma olmadı. İlla canımı kaybetmem mi gerekiyor bilmiyorum" dedi.

2.jpg

Dün akşam saatlerinde aniden bastıran sağanak ve şiddetli rüzgar nedeniyle bir köy daha nasibini aldı. Karacahasan köyünün bazı yollarında çökmeler ve toprak kaymaları meydana geldi. Köye girmek isteyen sürücüler zor anlar yaşadı.

12 Haziran Pazartesi akşam saatlerinde aniden başlayan sağanak ve selin maddi hasarları bu gün gündüz vakti ortaya çıktı Karacahasan mahallesinde yol kenarlarında bulunan taşların yerinden çıkarak yollara savrulduğu gözlemlendi. Sel nedeniyle su hatları basınca dayanamayarak patladı. Dere kenarlarında bulunan köy sakinlerine ait bahçelerin çitleri yıkıldı.

KÖPRÜLER YIKILDI YOLLAR KAPANDI

Ankara Elmadağ'dan Karacahasan köyüne ulaşmak isteyen vatandaşlar zor anlar yaşıyor. Ulaşım yolları sel nedeniyle hasar gördü. Derelerin taşması nedeniyle bazı yollar kullanılamaz hale geldi. Köy sakinleri bahçelerine ve tarlalarına ulaşamadıkları için Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan, Ankara Valiliği'nden ve yetkililerden yardım istediklerini belirtti. Vatandaşlar geçen sene yaşanılan selin bu sene tekrarlandığını ve önlem alınmaması durumunda tekrar aynı afetin yaşanması konusunda endişeli olduklarını vurguladı.

'PERİŞAN OLDUK'

Karacahasan Köyü sakinlerinden Ahmet Karademir, inşa edilen köprünün dayanıksız ve yetersiz olduğunu vurgulayarak "Köprü küçük olduğu için su borusu yeterli gelmiyor. Derenin taşması nedeniyle vanalar tıkandı. Vanaların içi çakıl doldu. Perişan olduk. Köprüden geçen su borularının içleri sel nedeniyle çamurla doldu. Ahırımıza kadar çakıl girdi. Belediye geldi yolu açıp düzelttiler ama ahırı bahçeyi temizlemeden gittiler. Komşumun bahçesi benim durumundan perişan. Ben 75 yıldır bu köydeyim. Bu vaziyette hiç bu kadar şiddetli olmadı. Geçen sene de oldu ama bu kadar şiddetlisi ilk defa oldu. Muhakkak köprünün yapılması gerekiyor. Bahçemiz olduğu gibi çakıl oldu. Ekili ürünlerimizin hepsi ziyan oldu. Hep köprü hem de istinat duvarı olması gerekiyor. Çünkü her yağmurda oradan çakıllar geliyor. Bir daha sel olursa duvarlarımıza çakıllar dayanacak. Çobanlık yapan komşumuzun çadırları büyük zarar gördü. Köprü yetersiz kalıyor. Köprü inşa edilirken böyle durumlara uygun ve güçlü olarak yapılmalı" ifadelerini kullandı.

EKİPLER HASANOĞLAN MAHALLESİNE YÖNLENDİRİLDİ

Gerçekleşen sel nedeniyle sokaklarda çamur ve taş tümsekleri oluştu. Afet sonrasında Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri yol açma ve temizleme çalışmalarına devam ediyor. Bazı yollara ulaşıma kapalı. Köy sakinleri tarım alanları ve bazı köy evlerine ulaşmakta güçlük çekiyor.

Hasarın daha fazla olduğu söylemleri nedeniyle Belediye ekiplerinin Hasanoglan mahallesine yönlendirildiği vurgulandı. Ekiplerin Hasanoğlan Mahallesindeki yönlendirildiği ve Karacahasan köyüne gerekli önemin ve ekibin gelmediği vatandaşlar tarafından İddaa edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.