Instagram'a yeni güncelleme: Artık o özellik kaldırılıyor!

Instagram'a yeni güncelleme: Artık o özellik kaldırılıyor!

Instagram şimdi de yeni bir önlem aldı. İlk geldiğinde herkesi heyecanlandıran o özellik artık kaldırılacak.

Instagram, kullanıcılarının başta sevinerek karşıladığı ama zamanla sevilmeyen bir özelliğe dönüşen profil fotoğrafı büyütme özelliğiyle ilgili bir güncelleme getireceğini duyurdu. Zamanla kötü niyetli kullanıma evrilen bu özelliğin yeni güncellemesi birçok kullanıcıyı sevindirecek nitelikte.

KISITLAMALARA TABİ TUTULACAK

Instagram'ın geçen sene kullanıcılara sunduğu profil fotoğrafı büyütme özelliği, şimdi kısıtlamalara tabi tutuluyor. Henüz birçoğu tarafından fark edilmese de gizli hesapların profil fotoğrafları artık program kullanmadan da büyütülebiliyor.

Yeniz düzenleme, Instagram kullanıcılarından gelen geri bildirimler doğrultusunda yapıldı. Artık herkesin profil fotoğrafını büyütmesine olanak tanıyan bu özellik, özellikle taciz ve dolandırıcılık amaçlı kötü niyetli kullanıcılar tarafından suistimal edilmeye başladı.

DEVRE DIŞI BIRAKILABİLECEK

Meta'nın (Facebook şirketi) Instagram için getirdiği güncelleme ile profil fotoğrafı büyütme özelliğinin devre dışı bırakılabilmesine olanak tanınacak. Bu sayede, kullanıcılar artık kimlerin profil fotoğrafını büyütebileceğine dair ayarlamaları kendileri yapabilecek.

Instagram, sürekli olarak profil güvenliğini artırmaya yönelik güncellemeler yaparak, kullanıcıları taciz, taklit ve dolandırıcılık gibi durumlardan korumaya çalışıyor.

Özellikle iki faktörlü doğrulama, takip etmediğiniz hesaplardan gelen mesajların istek kutusuna düşmesi gibi güvenlik önlemleri de Instagram'ın kullanıcıları koruyan diğer özellikleri arasında bulunuyor. Bu doğrultuda profil fotoğrafı büyütme engelleme özelliği, platformun önemli bir güvenlik açığını kapatma potansiyeli taşıyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.