İnternet Manyağı Olduk

İnternet Manyağı Olduk

Ülkemizde kontrolsüz ve hızlı bir şekilde yayılan internet günümüzde daha çok amacının dışında kullanılıyor; faydadan çok zarar sağlıyor. GlobalWebIndex şirketinin açıkladığı son verilere göre Türkiye’de ortalama her bir kişinin günde 3 saatini sosyal med

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

İnsan hayatına büyük kolaylıklar getiren ve artık yaşantımızın ayrılmaz bir parçası haline gelen internet, amacı dışında kullanıldığında zararlarının saymakla tükenmeyeceği vurgulanıyor. GlobalWebIndex isimli şirket, Türkiye’nin de dâhil olduğu 34 ülkede insanların sosyal ağlarda ne kadar süre harcadığını araştırdı. Dünya ortalamasının iki katından fazla zamanın sosyal medya sitelerinde harcandığı Türkiye’de sanal ortamda en çok vakti 16-24 arası yaş grubu geçiriyor.
SOSYAL AĞLARDA HARCANAN SÜRE ARTIYOR
Söz konusu şirketin 2015 yılı verilerine ilişkin yaptığı araştırmaya göre, dünya çapında ortalama bir internet kullanıcısı günde 1,77 saatini facebook, twitter ve instagram gibi sosyal ağlarda harcıyor. 2012 yılında ise bu rakamın 1,66 saat olduğu dikkate alındığında sosyal ağların gün geçtikçe popülaritesini kaybettiği yönünde çıkan yorumların tersi bir sonuç elde edildiği araştırma ile gözler önüne serildi. 16-24 arası yaş grubu günde 2,68 saat ile sosyal ağları hâlâ en çok kullanan kitle olurken 25-34 yaş aralığı bu kitleyi günde 2,16 saat ile ikinci sırada takip ediyor.
DÜNYADA 6. SIRADAYIZ
Araştırma neticesinde gelişmekte olan ülkelerdeki kullanıcıların, gelişmiş ülke kullanıcılarına göre sosyal ağlarda daha fazla vakit harcadığı belirlendi. Sosyal ağlarda en çok vakit harcayan ülkeler sıralamasında, Filipinler birinci sırada yer aldı. Bu ülkeyi sırasıyla Arjantin, Brezilya, Meksika, Tayland, Türkiye ve Suudi Arabistan takip etti. Araştırmada verilen Türkiye’deki kullanıcılara ait rakamlara göre, 2012 yılına kıyasla 2015’de Türk internet kullanıcıları Facebook, Twitter, Instagram ve tüm diğer sosyal ağlarda dünya genelindeki ortalama sürenin iki katından fazla zaman harcıyor. Buna göre, Türkiye’deki kullanıcılar günde ortalama 3 saatin üzerinde bir zamanını sosyal ağlarda harcıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.