iPhone 15’in yüksek satış rakamları Apple’ı ipten alıyor

iPhone 15’in yüksek satış rakamları Apple’ı ipten alıyor

Apple üst üste dördüncü çeyrekte de satışların düştüğünü bildirdi. Son çeyrekteki iPhone 15 gelirleri cansız Mac, iPad ve giyilebilir cihaz satışlarını gölgeliyor. Uzmanlara göre iPhone satışları olası bir yüzde 5’lik düşüşün önüne geçti.

Apple, dövizdeki dalgalanmaları ve "düzensiz makroekonomik ortamı" gerekçe göstererek perşembe günü, satışlarının üst üste dördüncü çeyrekte düştüğünü bildirdi.

Ancak genel sonuçlar beklenenden biraz daha iyiydi. Rekor hizmet satışları ve eylül çeyreğindeki şimdiye kadarki en yüksek iPhone geliri, cansız Mac, iPad ve giyilebilir cihaz satışlarını kısmen gölgede bıraktı.

2-005.jpg

TOPLAM SATIŞ GERİLEDİ

Toplam satışlar bir önceki yıla göre yüzde 0,7 düşüşle 89,5 milyar dolara geriledi. Ancak Apple'ın sürekli büyüyen hizmet segmentinin olumlu etkisi olmasaydı, düşüş yüzde 5,3 ile daha büyük olacaktı.

Yatırımcılarla yapılan konferans görüşmesinde Luca Maestri, genel satışların sabit döviz bazında arttığına dikkat çekti. Ancak bu Apple'dan daha fazlasını bekleyen Wall Street'i yatıştırmak için muhtemelen yeterli olmayacak.

3-004.jpg

ÇİFT HANELİ DÜŞÜŞLER

iPhone satışları, Eylül çeyreğinde yüzde 2,8 artarak 43,8 milyar dolara ulaştı. Mac satışları yüzde 33,8 düşüşle 7,6 milyar dolara geriledi.

iPad satışlarında da çift haneli bir düşüş daha görüldü. Bu durum pandemik büyüme hamlesinin ardından tabletlere olan zayıf talebi yansıtıyor.

1-004.jpg

ÜST ÜSTE REKORLAR

Bu arada Apple'ın hizmet sektörü son derece iyi bir görüntü çiziyor. Sektör yüzde 16 artışla 22,3 milyar dolara ulaşarak şirketin genel satışlarının yaklaşık yüzde 25'ini oluşturdu. Tim Cook, yatırımcılarla yaptığı konferans görüşmesinde, "App Store, reklamcılık, AppleCare, iCloud, ödeme hizmetleri ve videoda tüm zamanların gelir rekorlarının yanı sıra Apple Music'te de eylül çeyreğindeki gelir rekorunu elde ettik" dedi.

Ceo Maestri ise, "Platformumuzdaki hizmetlerde 1 milyarın üzerinde ücretli aboneliğimiz var. Bu rakam yalnızca üç yıl önce sahip olduğumuz sayının neredeyse iki katı" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.