İran’ın Hoy şehrinde deprem: 82 yaralı

İran’ın Hoy şehrinde deprem: 82 yaralı

Son dönemlerde meydana gelen depremlere bir yenisi de İran’da yaşandı. İran’ın Hoy şehrinde 5,6 büyüklüğünde bir deprem oldu. Depremden yüzlerce kişi etkilenirken 82 kişi de yaralandı.

İran'ın kuzeybatısındaki Batı Azerbaycan eyaletine bağlı Hoy kenti de depremden etkilenen bölgeler arasındaydı. Depremden sonra yapılan çalışmalarla meydana gelen depremde 82 kişinin yaralandığı açıklandı.

iran deprem

HOY VE SELMAS’TA 82 KİŞİ YARALANDI

İran’da meydana gelen deprem sonrası etkilenen Azerbaycan şehirlerinde birçok kişi yaralandı. Konu ile ilgili olarak Batı Azerbaycan Valiliği Kriz Yönetimi Genel Müdürü Emir Abbas Caferi, basına yaptığı açıklamada, Hoy kenti merkezli 5,6 büyüklüğündeki depremde Hoy ve Selmas şehirlerinde birkaç binanın hasar gördüğünü söyledi.

Caferi, "Deprem, Hoy ve Selmas şehirlerinde 82 kişinin yaralanmasına neden oldu." dedi. İran'ın Batı Azerbaycan eyaletine bağlı Hoy kentinde bu sabah yerel saatle 06.46'da 5,6 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. Ülkenin kuzeybatısında Türkiye sınırı yakınlarında yer alan Hoy kenti 28 Ocak'ta da 5,8 büyüklüğündeki depremle sarsılmıştı. Depremde 3 kişinin öldüğü, 1167 kişinin yaralandığı açıklanmıştı.

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.