Fatma Betül Sayan Kaya gözaltına alındı mı, gözaltı listesinde Fatma Betül Sayan Kaya var mı?

Fatma Betül Sayan Kaya gözaltına alındı mı, gözaltı listesinde Fatma Betül Sayan Kaya var mı?

Fon soruşturmasında yeni dalga… Çok sayıda kişi gözaltına alındı. Peki Fatma Betül Sayan Kaya gözaltına alındı mı, gözaltı listesinde Fatma Betül Sayan Kaya var mı? Adalet Bakanı gözaltı sayısını açıkladı.

Türkiye ekonomisini sarsan fon vurgunuyla ilgili soruşturmada flaş bir gelişme yaşandı. Fon soruşturması kapsamında yeni bir gözaltı dalgası gerçekleşti. Son dakika gelişmesini Adalet bakanı Akın Gürlek açıkladı. 5. Dalga operasyonunda 34 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Peki Fatma Betül Sayan Kaya gözaltına alındı mı, gözaltı listesinde Fatma Betül Sayan Kaya var mı? Hakkında gözaltı kararı verilen 34 kişi kim?

İnternet kullanıcıları hakkındaki fon vurgunu haberleri üzerine AK Parti Genel Başkan Yardımcılığından istifa eden Fatma Betül Sayan Kaya ve eşi ile ilgili bu soruların cevaplarını arıyor. Bu isim ve eşinin fon vurgunundan el ettikleri 2.2 milyar TL'yi iade ettikleri belirtilmişti.

BAKAN AÇIKLADI

Adalet Bakanı Akın Gürlek, sosyal medya hesabından yaptığı son dakika açıklamasında, soruşturma kapsamında 34 şüpheli hakkında arama, el koyma ve gözaltı kararı verildiğini duyurdu.

Bakan Gürlek şunları kaydetti:

“Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’ın, yatırımcı vatandaşlarımızın haklarının korunması ve sermaye piyasalarının güvenli ve sağlıklı işleyişinin güçlendirilmesi yönünde ortaya koyduğu irade nettir. Adalet Bakanlığı olarak, hukukun üstünlüğünden taviz vermeden vatandaşımızın hakkını korumak için üzerimize düşen bütün sorumlulukları kararlılıkla yerine getiriyoruz.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Aklama Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülen fon soruşturmalarında bugün 5’inci dalga operasyon gerçekleştirilmiş; 34 şüpheli hakkında arama, el koyma ve gözaltı kararı verilmiştir. Böylelikle bugüne kadar hakkında işlem yapılan şüpheli sayısı 217’ye ulaşmış; 56 şüpheli tutuklanmış, 88 şüpheli hakkında adli kontrol tedbiri uygulanmıştır.

Soruşturmaların kapsamı mevcut fonlar ve şüphelilerle de sınırlı değildir. Spekülatif ve manipülatif işlemlere konu olduğu değerlendirilen 26 hisse senedindeki hareketler ayrıntılı şekilde incelenmekte; kısa süre içerisinde olağan dışı oranlarda kazanç sağlayan kişi ve hesapların işlem geçmişleri, para hareketleri ve bağlantıları da araştırılmaktadır.

Piyasaları manipüle ederek vatandaşlarımızın birikimleri üzerinden haksız kazanç sağlamaya çalışanlar bilmelidir ki haksız kazancın izi sonuna kadar sürülecektir. Suçtan elde edildiği tespit edilen mal varlığı değerlerinin, kanunun öngördüğü usuller çerçevesinde TMSF bünyesinde oluşturulacak fona aktarılmasına yönelik hukuki süreçler işletilecektir.

Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu güçlü irade doğrultusunda; yatırımcı vatandaşlarımızın haklarını korumak, sermaye piyasalarımıza duyulan güveni tahkim etmek ve sorumluluğu bulunanların hukuk önünde hesap vermesini temin etmek için üzerimize düşeni kararlılıkla yapmaya devam edeceğiz.”

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.