Amini için saçlarını kesen ilahiyatçı şimdi de "Başörtümü çıkartır yakarım" dedi: Fatma Yavuz kimdir, ilahiyatçı mı?

Amini için saçlarını kesen ilahiyatçı şimdi de "Başörtümü çıkartır yakarım" dedi: Fatma Yavuz kimdir, ilahiyatçı mı?

İranlı Amini için saçlarını kesen İlahiyatçı Fatma Yavuz şimdi de "Tek bir LGBT’li kardeşime zarar gelirse başörtümü çıkarır yakarım" dedi. Peki Fatma Yavuz kimdir, nereli, gerçekten ilahiyat mezunu mu, ne iş yapıyor?

Geçtiğimiz aylarda İranlı Amini için saçlarını kesen Fatma Yavuz, şimdi de "Tek bir LGBT’li kardeşime zarar gelirse başörtümü çıkarır yakarım" çıkışıyla gündemde.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşcinsellere karşı kullandığı sözlere tepki gösteren Fatma Yavuz, "Tek bir LGBT’li kardeşime zarar gelirse başörtümü çıkarır yakarım" ifadesini kullandı. Cumhurbaşkanı LGBT'den "marjinal akım" olarak söz etmişti. Yavaz, buna karşın "LGBTli bireyler de bizim kadar bu ülkenin eşit bireyleridir. Bizim kadar hak sahibidirler. Kimseyi ötekileştirmeye hakkınız yok" diye konuytu.

Erdoğan'ın bu sözlerinden rahatsızlık duyarak, eşcinsellere sahip çıkan ilahiyatçı Fatma Yavuz kimdir, nereli, gerçekten ilahiyat mezunu mu, ne iş yapıyor?

SAÇ KESME OLAYI

Komşu ülke İran'da Mahsa Amini adlı genç kızın Ahlak Polisi tarafından “başörtüsü kurallarını ihlal ettiği” gerekçesiyle tutuklandıktan sonra hayatını kaybetmesinin ardından başlayan protestolar büyürken, rejimin karşı müdahaleleri sürüyor.

Bu arada İran’da Mahsa Amini’nin ölümü üzerinden İran rejimine karşı protesto gösterileri yapan gruplara değişik ülkelerden destek geldiği görülüyor. Bu ülkelerden biri de Türkiye. Türkiye’de kime çevreler İran’lı Amini lehine açıklamalar yapıyor, twitler atıyor, mesajlar paylaşıyor. Bu isimlere Fatma Yavuz da katıldı. Fatma Yavuz, İranlı Amini için saçlarını kesti.

SAÇLARINI KESTİ

Fatma Yavuz, Mahsa Amini için saçlarını kestiği bir videoyu Twitter hesabından paylaşarak, "Sevgili kız kardeşim #MahsaAmini , davan davamızdır. Bizim için başını örtme zorunluluğu ile açma zorunluluğu arasında fark yoktur. Yeryüzünün bütün dinci ve seküler despotları Allah sizi kahretsin!" diye yazdı.

fatma-yavuz-mahsa-kimdir.jpgFatma Yavuz, videoda ise “Bir kadın, Mahsa Amini saçı görülüyor diye gözaltına alınıp, hayatını kaybetti. Sevgili kız kardeşim Mahsa Amini, davan davamızdır, kanın yerde kalmayacak. Bunun peşini bırakmayacağız. Bizim için başını örtme zorunluluğu ile başını açma zorunluluğu arasında fark yoktur. Bunun için kadınların ne giyeceğine nasıl davranacağına karışan tüm yobazlara buradan lanet olsun diyorum. Ve onlara tepki olarak saçlarımı kesiyorum” dedi.

Ve Yavuz, saçlarını kesip fırlatarak, “Allah sizi kahretsin” diye ekledi.

Peki, İranlı Amini için saçlarını kesen Fatma Yavuz kimdir, nereli, ne iş yapıyor?

Fatma Yavuz’un, İranlı Amini için saçlarını kesmesi sosyal medyada büyük yankı uyandırırken, Fatma Yavuz kimdir sorusuna cevap aranmaya başlandı.

FATMA YAVUZ KİMDİR?

Fatma Yavuz, 1979 yılında İstanbul Üsküdar'da dünyaya geldi. Ermeni kökenli bir Türk vatandaşı. Üsküdar İmam Hatip Lisesi mezunu olan Ermeni kökenli Fatma Yavuz, ardından Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni kazanmış ve buradan mezun olmuştur.

Diyanet bünyesinde yaklaşık 15 yıl Kur'an Kursu hocalığı yapan Fatma Yavuz, 2019 yılında "din görevlisiyle bağdaşmayan davranışlar sergilediği" gerekçesiyle buradan ihraç edilmiş.

Fatma Yavuz twitter hesabında kendisini şöyle tanıtıyor: “Türk Ermenisi. İstanbul Dostları. Üsküdar İmam-Hatip, Marmara Ü. İlahiyat Fakültesi, Diyanet'ten 2019'da, İBB'den 2022'de ihraç edilmiş. Onuncu köyde”.

Fatma Yavuz kimdir sorusunun cevabını arayanlar, "Fatma Yavuz’un Diyanet’ten İslam'a aykırı görüşleri nedeniyle ihraç edildiği" haberlerine rastlıyor.

ermeni-ilahiyatci-fatma-yavuz-mahsa-saclarini-kesti.jpg

Ayrıca Fatma Yavuz’un, konuk olduğu bir programda "Ben mini eteği, şortu Allah rızası için savunuyorum", "Hatta LGBT haklarını da Allah rızası için savunuyorum" şeklinde açıklamalarda bulunduğu haberleri öne çıkıyor.

Sıkı bir İstanbul Sözleşmesi savunucusu da olduğu bilinen Fatma Yavuz’un İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin İnanç Masası biriminde bir süre görev yaptığı, İslam'a aykırı görüşleri üzerine Ekrem İmamoğlu'nun talimatıyla buradan da ihraç edildiği ifade ediliyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum