İş Adamları Nerede?

İş Adamları Nerede?

Cumhurbaşkanı’nın çağrısıyla başlatılan “dövizini bozdur” kampanyası halk tarafından büyük ilgi görse de iş adamları dövizlerini bozdurmaya yanaşmıyor. Döviz bürosu işletmecileri büyük dövizlere sahip kişileri beklediklerini belirtiyor.

 

 

HAKAN ŞAHİN/ HABERVAKTİM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile elindeki doları, euroyu bozdurmak isteyen vatandaşlar döviz bürolarına akın ediyor. Döviz bürolarındaki yoğunluk dikkat çekerken, vatandaş yastık altı yaptığı dövizleri TL’ye çeviriyor. Bu çağrı üzerine Anafartalar Caddesi’ndeki döviz büroları ve kuyumculardaki hareketlilik de arttı. Vatandaşlar ellerinde bulunan dövizi Türk lirasına çevirirken yatırım aracı olarak da altına yöneliyor. Piyasalardaki beklenen normalleşmeye en büyük katkıyı sağlayacak olan döviz milyonerlerinden herhangi bir hamle gelmemiş olması da dikkatlerden kaçmıyor.

VATANDAŞTAN TAM DESTEK

Anafartalar Caddesi’nde döviz bürosu satış temsilciliği yapan Şevket Ertekin, “Hükümet ve Cumhurbaşkanının açıklamaları sonrası vatandaş yastık altı yaptığı küçük miktarlarda olan dolarını, eurosunu piyasaya çıkarıyor. Vatandaş hem yüksek olan dövizden kazanç sağlamak istiyor, hem de devletine karşı olan görevini yerine getirmek amacıyla dövizini bozdurmaya geliyor” dedi. Döviz alan vatandaşların da bulunduğunu belirten Ertekin, bunların yurt dışında mecburen dövizle iş yapan vatandaşlar olduğunu belirtti.

BÜYÜKLERİ BEKLİYORUZ

Yaklaşık 1 haftadır altına olan ilginin fazla olduğunu söyleyen mücevherat mağazası müdürü Zeki Sağlam, bu ilginin nedenlerini Cumhurbaşkanının çağrısı ve altın fiyatlarındaki düşüş olarak belirtti.  Sağlam, “Gariban vatandaşın 50, 100, 200 doları var. Bunu bozdurarak kendince devletine sahip çıkmaya çalışıyor. Damlaya damlaya göl olur ama şu an bu yeterli değil. Biz büyük döviz sahiplerini bekliyoruz, milyon dolarlar gelirse o zaman bir gelişme olacaktır diye düşünüyorum. Devlet te bazı adımlar atıyor, hac ve umre paralarının TL ile alınması da bir gelişmedir. Bu tür adımlar zamanla gelecektir. Devletin bu adımları planlı bir şekilde adım adım gelecektir” dedi. Altın piyasasındaki hareketliliğe dikkati çeken Sağlam,  vatandaşlara en doğru yatırım aracı olarak altını önerdiklerini belirterek, dövizin düşeceğinden ümitli olduğunu dile getirdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.