IŞIKTA ÇOCUK VAR!

IŞIKTA ÇOCUK VAR!

Başkent'in her noktasındaki trafik ışıklarında ölümüne kağıt mendil satmaya çalışan küçük çocuklar, her geçen gün giderek artıyor. Okulda, parkta bulunması gereken çocuklar, hem kendisini hem de sürücüleri tehlikeye atıyor.

ÖLÜME BİLE ALDIRIŞ ETMİYORLAR
Trafik ışıklarında, kavşaklarda görmeye alıştığımız bu manzaralara her gün bir yenisi ekleniyor. Zaman zaman hareket halindeki araçların arasında kalan çocuklar, büyük bir tehlikeye adeta davetiye çıkarıyor. Tüm uyarılara rağmen araçların arasında ezilme tehlikesi geçiren mesai saati gibi trafik ışıklarını mesken tutan çocuklar, uyarılara aldırış etmiyor. Mendil satan çocuklar deyim yerindeyse, ölümüne kağıt mendil satmaya çalışıyor. Bu çocukların genelini ise Suriyeli çocuklar oluşturuyor.
SÜRÜCÜLER TEDİRGİN
Bu duruma tepki gösteren sürücüler ise "Başkent'te trafik yoğun olduğu noktalarda lambaların kırmızı yandığında çocuklar araçların üzerine hemen çullanıyor. Kimi küçük çocuk para istiyor, kimisi de bir şey satmaya çalışıyor. Trafik ışıkları yeşil yandığında araçlar hareket ederken araçların arasından geçmeye çalışıyorlar. Bir canı tehlikeye atmak bu kadar basit mi? Bunların aileleri nerede? Bu çocuklara sahip çıkılsın" şeklinde tepki gösterdi.

Fotoaltı: Ankara'nın çeşitli noktalarında karşılaştığımız ve dramlarını fotoğrafladığımız çocuklar günde 50 ila 200 TL arasında para kazandıklarını söylüyor.

 

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

Başkent Ankara'da trafik ışıklarında ölümüne kağıt mendil satmaya çalışan çocukların sayısı her geçen gün giderek artıyor. Yaşları 15'i dahi geçmeyen çocuklar okulda, evde ya da parkta olmak yerine trafik ışıklarında bekleyen araç sürücülerine mendil satmaya çalışarak hem kendilerine hem de sürücülere zor anlar yaşatıyor. Küçücük bedenleriyle trafik ışıklarında bulunan çocukların çoğunu ise ülkemize sığınan Suriyeli çocuklar oluşturuyor. En acı vereni ise bu çocuklar aile zoruyla trafik ışıklarında çalışıyor.
ÖLÜME ALDIRIŞ ETMİYORLAR
Başkent'in her noktasında artık görmeye alıştığımız bu manzaralar yürekleri burkuyor. Zaman zaman hareket halindeki araçların arasında kalan çocuklar, büyük bir tehlikeye adeta davetiye çıkarıyor. Sürücüler, ışıklarda mendil satmaya çalışan çocuklara bazı zamanlar tepki gösteriyor. Tüm uyarılara rağmen araçların arasında ezilme tehlikesi geçiren ve iş yerlerindeki mesai saati gibi trafik ışıklarını mesken tutan çocuklar, bu duruma aldırış etmiyor. Deyim yerindeyse mendil satan çocuklar, ölümüne kağıt mendil satmaya çalışıyor. Yenimahalle Cemre Parkı yakınlarında , Anadolu Bulvarı üzerinde, Kurtuluş Parkı'nda, Dikimevi kavşağında, Aktaş kavşağında karşılaştığımız ve dramlarını fotoğrafladığımız çocuklar ise günde 50 ila 200 TL arasında para kazandıklarını söylüyor. Mendil satan çocukların günlük kazancı trafik yoğunluğuna göre büyük farklılık gösterdiği aktarılıyor.   
SÜRÜCÜLER, ÇOCUKLARI EZMEKTEN KORKUYOR
"Bu çocukların aileleri yok mu?" diyerek tepkisini dile getiren araç sürücüleri, "Başkent'te trafik yoğun olduğu noktalarda lambaların kırmızı yandığında çocuklar araçların üzerine hemen çullanıyor. Kimi küçük çocuk para istiyor, kimisi de bir şey satmaya çalışıyor. Trafik ışıkları yeşil yandığında araçlar hareket ederken araçların arasından geçmeye çalışıyorlar. Bir canı tehlikeye atmak bu kadar basit mi? Bunların aileleri nerede? Bu çocuklara sahip çıkılsın. Bu tür durumlarda çocuklar ezilse sürücü mağdur olacak Allah korusun çocuk ölüp gidecek. Bunun hesabı kimden sorulacak" şeklinde tepki gösterdi.

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.