‘İşimiz Olmasın Yeter ki Bir Olalım’

‘İşimiz Olmasın Yeter ki Bir Olalım’

FETÖ’cü sözde askerler tarafından 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen darbe girişimini değerlendiren ANODER Başkanı İlkay Kalkan “İşimiz 1-2 ay geri gitsin, cebimizden yiyelim ama yeter ki ülkemizdeki istikrar bozulmasın, huzur bozulmasın, birliğimiz dirliğ

 

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Ankara’da yaklaşık olarak 600’e yakın oto galeriyi temsil eden Ankara Oto Galericileri Derneği (ANODER) Başkanı İlkay Kalkan 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen darbe girişimini Habervaktim’e değerlendirdi. Hain girişim hakkında önemli açıklamalar yapan İlkay Kalkan, “İşimiz 1-2 ay geri gitsin, cebimizden yiyelim ama yeter ki ülkemizdeki istikrar bozulmasın, huzur bozulmasın, birliğimiz dirliğimiz bozulmasın” dedi.

ESNAFA DÜŞEN SABRETMEK

“Darbenin iyisi kötüsü olmaz, darbe gerçekleşseydi biz en az 20-30 yıl geriye gidecektik” diyen Kalkan, “Allah yüzümüze baktı büyük bir badire atlattık, milletçe, devletçe hepimize geçmiş olsun. Bu olaylar tabi ki ticareti etkiliyor, insanlar tedirgin ve huzursuz oluyor. Alan almıyor, satan satmıyor ama bize burada esnaf olarak düşen inşallah sabretmek, uğraşmak ve mücadele etmek. Elimizden geldiği kadar da devletimize destek vereceğiz, biran önce bu olayı atlatmaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.

HERKES DARBENİN KARŞISINDA DURDU

Müslümanlar üzerinde her zaman oyunlar oynandığını belirten Kalkan, “İşimiz 1-2 ay geri gitsin, cebimizden yiyelim ama yeter ki ülkemizdeki istikrar bozulmasın, huzur bozulmasın, birliğimiz dirliğimiz bozulmasın, Rabbim devletimize zeval vermesin. Burada Müslümanlar üzerinde oyunlar oynanıyor, birliğimizi beraberliğimizi bozmaya çalışıyorlar, ülkemizi geriye götürmeye çalışıyorlar. Milletçe bu durumun üstesinden geleceğiz, o gece MHP’lisi de, CHP’lisi de, AK Parti’lisi de veya hiçbir parti mensubu olamayan insanlarda oradaydı, herkes darbenin karşısında durdu” diye konuştu.

BİRLİK GÖRÜNTÜLERİ HERKESE MORAL OLUYOR

Siyasi liderlerin bir olup darbe karşısında durmasının insanlara moral olduğunu söyleyen Kalkan, “Eğer o gün birlik beraberlik olmasaydı veya Cumhurbaşkanımız sokağa çıkın dedikten sonra millet evinde bekleseydi. Çok büyük felaket bekliyordu bizi, çok şükür rabbim buna izin vermedi. Milletimizde büyük bir fedakârlık yaptı, insanlar kendini siper etti, kimi tankın önüne yattı, kimi kurşunlara hedef oldu. Herkesi düşmanlara karşı bir olması lazım, birkaç gün önce liderlerimiz Kemal Kılıçdaroğlu, Devlet Bahçeli ve Binali Yıldırım Cumhurbaşkanımızın makamında bir araya geldi. Böyle birlik ve bütünlük görüntüleri herkese moral oluyor” açıklamalarını yaptı.       

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.