İskenderun Teknik Üniversitesi en iyi bölümleri: İlk 5’te bir sözel, bir EA var

İskenderun Teknik Üniversitesi en iyi bölümleri: İlk 5’te bir sözel, bir EA var

YKS maratonunun ardından üniversiteler ve bölümleri araştırılıyor. Vatandaşlar bulundukları illerde en iyi bölümleri merak ediyor. Hatay İskenderun’da ilk 5’te bir sözel bir eşit ağırlık bölümü var. İşte İskenderun Teknik Üniversitesi en iyi bölümleri:

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın ardından üniversitelerin en iyi bölümleri merak ediliyor. Öğrenci ve veliler yaşadığı illerdeki üniversitelerin en iyi bölümlerini araştırıyor. Hatay’da yaşayan vatandaşlar memleketlerindeki en iyi bölümleri merak ediyor. Hatay’ın iki üniversitesinden biri olan İskenderun Teknik Üniversitesi en iyi bölümleri İlk sayfa olarak derledik.

İLK 5’TE BİR SÖZEL BİR EŞİT AĞIRLIK

Hafta sonu tamamlanan YKS sonrasında sınav sonuçları 20 Temmuz’da açıklanacak. Sonuçlar açıklanmadan öğrenci ve veliler üniversite ve en iyi bölümleri araştırmaya başladı. Türkiye’nin en başarılı üniversiteleri ve Kastamonu Üniversitesi en iyi 5 bölümünün ardından URAP’a göre Türkiye’nin tüm üniversiteleri arasında 81’inci sırada yer alan İskenderun Teknik Üniversitesi’nin en iyi 5 bölümünün derledik. İskenderun Teknik Üniversitesi’nde zirvede sayısal Bilgisayar Mühendisliği var, onu sözel Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü takip ediyor. Eşit Ağrılık ile öğrenci alan Yönetim Bilişim Sistemleri ise 4’üncü sırada. İşte İskenderun Teknik Üniversitesi en iyi 5 bölümü:

iste-genel.jpg

İSKENDERUN TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

İskenderun Teknik Üniversitesi 2015 yılında Mustafa Kemal Üniversitesi’ne bağlı Mühendislik Fakültesi ve bazı meslek yüksekokullarının ayrılmasıyla İskenderun’da kurulmuştur. Kurulduğu günden bu yana büyüyen ve gelişen üniversitenin bünyesinde bulunan fakülte ve yüksekokullar; Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi, Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, Turizm Fakültesi, İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi ve Yabancı Diller Yüksekokulu’dur.

Meslek Yüksekokulları ise şu şekildedir; Denizcilik Meslek Yüksekokulu, Dörtyol Meslek Yüksekokulu, Dörtyol Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Erzin Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Meslek Yüksekokulu, İskenderun Meslek Yüksekokulu’dur. Üniversite’de aynı zamanda Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı bulunmaktadır. Master programları için Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Bilişim Enstitüsü, Çevre ve Deniz Bilimleri Enstitüsü, Enerji Enstitüsü, Demir-Çelik Enstitüsü, Taşımacılık ve Lojistik Enstitüsü bulunmaktadır.

istekutuphane.jpg

İSTE Kütüphanesi 70 binden fazla kitap, 5 binin üzerinde tez, 400’ün üzerinde basılı dergi, görsel-işitsel malzemeler ve elektronik veritabanlarında binlerce e-dergi, e-kitaptan oluşan koleksiyona sahiptir. Üniversitede öğrencilerin ilgi alanlarına göre Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı'na bağlı 65 adet öğrenci kulübü vardır.

İskenderun’da Barınma Olanakları: İskenderun’da üniversiteyi kazanan öğrenciler için 850 kişilik kız KYK yurdu ile 1100 kişilik erkek KYK yurdu bulunuyor. Bunun yanı sıra kiralık evler, özel öğrenci yurtları, stüdyo daire olanakları da mevcut durumdadır.

İskenderun’da Sosyal Yaşam: İskenderun birçok etnik kültürü bünyesinde barındırır. Saygı ve sevginin kaynağı konumunda olan şehirde alışveriş merkezleri, sahil şeridi, eğlence ve eğitim merkezleri ile tatil beldeleri bakımından sayılı ilçelerden birisidir. Kültürel tur ve teknik geziler, doğa sporları, su sporları, gibi birçok aktivite imkanı bulunmaktadır. Şehirde çalışma saatleri sonrasında da hayat devam eder. Birçok eğlence ve dinlenme imkanları şehirde bulunur.

  • İSKENDERUN TEKNİK ÜNİVERSİTESİ EN İYİ BÖLÜMLER

URAP Türkiye Geneli Üniversite Başarı Sıralaması’nda 81’inci sırada yer alan İskenderun Teknik Üniversitesi üniversite sanayi işbirliği ile bölgenin mavi ve beyaz yaka ihtiyacını karşılamaktadır. Bölgede bulunan fabrika ve diğer işletmelerin işgücü ihtiyacına yönelik olarak firmalarla sürekli bilgi alışverişinde bulunan üniversite, teknolojik, sektörel ve akademik gelişmelere önem vererek eğitim altyapısını ve içeriğini geliştirmektedir. İşte İskenderun Teknik Üniversitesi en iyi 5 bölümü:

muhendislik.jpg

  • BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nde bulunan bölümün 2022 YÖK verilerine göre taban puanı 363,87’dir. Sayısal puanı ile öğrenci alan ve 80+2 kişilik kontenjana sahip bölümün başarı sırası ise 2022’de 153 bin 242 olarak gerçekleşmiştir.

gastronomi.jpg

  • GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI

Turizm Fakültesi’nde bulunan ve sözel puan ile öğrenci alan bölüm Teknik eğitim veren üniversitede başarı sırası ve yüksek taban puanı ile dikkat çekiyor. 2022 YÖK verilerine göre bölümün taban puanı 358,05’dir. 60+2 kontenjana sahip bölümün başarı sırası 2022’de 88 bin 907 olarak gerçekleşti.

denizcilik-fakultesi.jpg

  • DENİZ ULAŞTIRMA İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ

Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi’nde bulunan bölümün 2022 YÖK verilerine göre taban puanı 343,26, başarı sırası 188 bin 302’dir Sayısal puan ile öğrenci alan bölümün kontenjan sayısı ise 40+1’dir.

muhenislik.jpg

  • BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ ( İKİNCİ ÖĞRETİM)

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nde bulunan Bilgisayar Mühendisliği bölümünün ikinci öğretim programıdır. 2022 YÖK verilerine göre sayısal puan ile öğrenci alan bölümün taban puanı 336,89, başarı sırası ise 200 bin 880’dir.

isletme.jpg

  • YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ

İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi’nde bulunan bölüm eşit ağırlık puanı ile öğrenci alıyor. 2022 YÖK verilerine göre 35+1 kontenjana sahip bölümün taban puanı 326,71 olarak gerçekleşirken başarı sırası ise 263 bin 814’dür.

havacilik.jpg

  • HAVACILIK VE UZAY MÜHENDİSLİĞİ

Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nde bulunan bölümün 2022 YÖK verilerine göre taban puanı 323,93, başarı sırası ise 229 bin 148’dir. Sayısal puan ile öğrenci alan bölümün 2022’de kontenjanı 40+1 olarak açıklanmıştır.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.