İsrail Büyükelçiliği Önünde Sabah Namazı Kılındı

İsrail Büyükelçiliği Önünde Sabah Namazı Kılındı

Mavi Marmara baskınının yıldönümü sebebiyle İHH Ankara öncülüğünde İsrail Büyükelçiliği önünde toplanan STK’lar sabah namazı kılarak basın açıklaması yaptı. Yapılan basın açıklamasında Mavi Marmara saldırısının Türkiye’ye değil bütün Müslümanlara yapıldığ

 

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

İsrail'in kuşattığı Gazze'de halka yardım malzemesi götürürken saldırıya uğrayan Mavi Marmara gemisi için İsrail Büyükelçiliği önünde STK’lar İHH Ankara öncülüğünde sabah namazı kılarak basın açıklaması yaptı. Açıklamada terör şebekesi İsrail’in Mavi Marmara gemisine yaptığı saldırının sadece Türkiye’ye değil bütün Müslümanlara yapıldığı ve İsrail ile mücadelenin devam edeceği belirtildi.

KATİL ŞEBEKE İSRAİL

STK’lar adına basın açıklamasını okuyan Soner Kartal, “Katil şebeke İsrail Mavi Marmara Özgürlük Gemisine 6 yıl önce bugünlerde saldırmış, 10 vatandaşımızı şehit etmişti. Sabahın bu vaktinde başta şehit kardeşlerimiz için sonrada Filistinli kardeşlerimizi yalnız bırakmamak adına burada olmanızdan dolayı Rabbim sizlerden razı olsun. Zulme karşı sessiz kalmadığınıza bizler şahidiz” dedi.

MAHKEMELERDE DAVA KONUSU

6 yıl önce İsrail tarafından Mavi Marmara Gemisine yapılan saldırıyı kısaca anlatan Kartal, “Öncelikle, Mavi Marmara gemisinde saldırıya uğrayan ve mağdur olan tüm gerçek ve tüzel kişiler ile şehit ailelerinin hakları dünyanın birçok ülkesindeki mahkemelerde dava konusu edilmiştir. Bu davalar gerek uluslararası gerekse ulusal yargı mercilerinde ciddi aşamalar kat ederek ilerlemektedir. Saldırgan İsrail’in, bu dava ve soruşturmalardan kurtulmak için oldukça ciddi çabalar (talep, ikna, şantaj, korkutma, caydırma, ülkelerde kanun değişikliğine ikna dâhil birçok yöntem) gösterdiği herkesin malumudur. Bilinmelidir ki, davalara ve soruşturmalara etki edecek tek yetkili merci Şehit aileleri ve saldırı mağdurlarıdır. Mağdur yakınlarının rızasını ve onayı alınmadan, Terör şebekesi İsrail’le yapılan her türlü antlaşmayı tanımadığımızı bu platformdan haykırıyoruz” ifadelerini kullandı.

AKDENİZ’İ VE GAZZE’Yİ ÖZGÜRLEŞTİRECEK

“Gazze’ye uygulanan hukuksuz “Ablukanın kaldırılması” meselesi ise, Mavi Marmara davalarının esas konusudur” diyen Kartal, “Gazze, hukuken bu ablukaya mahkûm olmadığı gibi, uluslararası sular da İsrail’in istediği gemiye saldıracağı, istediği gibi insanları katledeceği bir alan değildir. Mavi Marmara davaları İsrailli suçluların yargılanmasını sağladığı gibi, esasen Akdeniz’i ve Gazze’yi özgürleştirecektir” diye konuştu.

SORUN MÜSLÜMANLARLA İSRAİL ARASINDA

Mavi Marmara’ya yapılan saldırının Müslümanlara yapılmış bir saldırı olduğunu belirten Kartal,  “Son olarak Mavi Marmara Türkiye Halkına ya da devletine değil, Müslümanlara bir saldırı olup, Türkiye ile İsrail arasında değil, Müslümanlarla İsrail arasındaki bir sorundur. Bu sorun tüm Filistin toprakları işgalden tamamen kurtuluncaya, İsrail denen terör şebekesi ortadan kalkıncaya kadar ümmet olarak mücadelemiz devam edecektir. Bütün insanların akıl, nesil, can, mal ve din emniyetlerinin sağlandığı bir dünyada buluşmak temennisiyle katılımlarınız için teşekkür ederiz” açıklamasını yaptı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.