İsrail’den açıklama geldi: “Savaşa yeniden başladık” dedi

İsrail’den açıklama geldi: “Savaşa yeniden başladık” dedi

7 Ekim’de Gazze’ye karşı başlattığı insanlık soykırımında 15 binden fazla masum insanın canına kast eden İsrail, esir takasları için verilen geçici ateşkesin sona erdiğini ve sözde savaşa yeniden başladıklarını duyurdu.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrail'in "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme" gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken katil İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı. Savaştan daha çok soykırım gerçekleştiren İsrail, aradan geçen sürede 15 binden fazla masum sivili katletti.

15 BİN KİŞİYİ KATLETTİLER

Gazze'deki hükümete göre, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'nde İsrail saldırılarında öldürülen Filistinlilerin sayısı 6 bin 150'den fazlası çocuk ve 4 binden fazlası kadın olmak üzere 15 bini aştı.

"SAVAŞA YENİDEN BAŞLADIK"

08.00 Sabah saatlerinde Mısırlı yetkililer tarafından ateşkesin uzatıldığı iddiası gündeme gelse de İsrail tarafından yapılan açıklamada Hamas'ın ateşkesi ihlal ettiği bahane edilerek savaşın yeniden başladığı duyuruldu. Soykırımcı İsrail'den yapılan açıklamada "Hamas ateşkesi ihlal etti, topraklarımıza ateş açtı" denildi.

HABER MERKEZİ / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.