İstanbul’da okula giden bir çocuğa sokak köpekleri saldırdı

İstanbul’da okula giden bir çocuğa sokak köpekleri saldırdı

İstanbul Pendik’te okula gitmek için evinden ayrılan 10 yaşındaki ilkokul öğrencisine sokak köpekleri saldırdı. Yaralı çocuk yoldan geçen servis şoförü tarafından kurtarıldı.

Geçtiğimiz pazartesi günü sabah saatlerinde Pendik Çınardere Mahallesi’nde gerçekleşen olayda 10 yaşındaki Demir Ömerdursun okula gitmek amacıyla evinden çıktı. Evinin karşısında bulunan boş arazideki sokak köpekleri Ömerdursun’a saldırdı. Yüzüstü yere düşen çocuğu şans eseri oradan geçen bir servis şoförü kurtardı. Vücudunun çeşitli bölgelerinde yaralar bulunan çocuğun annesi Pakize Karaduman, sağlık raporu alarak ilgili kurumlara şikâyette bulundu.

“OĞLUM HAYVANLARA KARŞI HASSAS”

Anne Karaduman çocuğunun vücudunun arka kısmının komple zarar gördüğünü belirterek, “10 yaşındaki oğlum okula giderken bu bölgede sahipsiz sokak hayvanları tarafından saldırıya uğradı. Yüz üstü düşüyor önce. Yüz üstü düştüğünden çantası ensesine ve baş bölgesine geldiği için başı ve boynu kurtuluyor fakat vücudunun arka kısmı komple zarar görüyor. Bir servis şoförü duruyor. Bu servis şoförü orada durmasa oğlumu bu araziye sürükleyecekler. Belki daha fazlası olacak. O gün 2 kat olmasına rağmen pantolonu bu vaziyette. Ben 5 yıldır hayvan besliyorum ve benim oğlum özellikle hayvanlara karşı aşırı hassasiyeti olan bir çocuk. Yani hayvanlara herhangi bir saldırı ya da onları tahrik ettiğini asla düşünmüyorum. O çevrede olan insanlar olmasa kurtulması söz konusu bile değil” şeklinde konuştu.

1111111111-001.jpg

SERVİSÇİ SAYESİNDE KURTULDU

Köpeklerin kendisini yalnız görünce üstüne koşmaya başladığını belirten Demir Ömerdursun, "Okula giderken yalnız olduğum için köpekler beni gördü ve üstüme koşmaya başladı. Köpekler ısırırken servisçi gördü beni. Ondan sonra kaçtı köpekler. Servisçi abi beni kapıya kadar bıraktı. Annemle beraber doktora gittik. Korkudan sırtımı döndüm. Daha mantıklı olduğunu düşündüğüm için. Ondan sonra beni yere düşürdüler. Popoma ve özel bölgeme ayrıca saldırdılar. Saldırırken pantolonumu deldiler. Annem 2 kat giydirmişti. Allah'tan 2 kat giydirmiş yoksa daha kötü olacaktı" diye konuştu.

“ÇÖZÜM BULSUNLAR”

Mahalle sakini Medine Demirbaş kendisinin çocuğunu okuldan almaya giderken ısırıldığını belirterek şu şekilde konuştu:

“Burada ısırılma vakaları çok. Bu okul yolundan köpeklerin kaldırılmasını Allah rızası için rica ediyorum. Çocuklar okumaya gidiyor. Servis yok arabası yok. Burada 4-5 tane ısırılan çocuk oldu. Belediye’ye gerekli başvuruları yaptık. Rica ediyorum buna bir çözüm bulsunlar.”

www.gazeteilksayfa.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.