İşte Kaman'ın en güzel ceviz bahçesi

İşte Kaman'ın en güzel ceviz bahçesi

Cevizi dünyaca ünlü olan Kaman’da "En İyi Ceviz Bahçesi Yarışması" yapıldı. Yarışma ile Kaman'ın en iyi ceviz bahçesi belirlendi. Çağırkan Köyü’nden Ramazan Erbişim birinci seçildi.

İnce kabuğu ve lezzetiyle dünyaca ünlü cevize ev sahipliği yapan Kırşehir ilçesi Kaman’da ceviz hasatları sürerken, "En İyi Ceviz Bahçesi Yarışması" düzenlendi. Yarışma ile Kaman'ın en iyi ceviz bahçesi belirlendi.

27. Kaman Ceviz Festivali kapsamında gerçekleştirilen yarışmaya 5 bahçe sahibi katıldı.

Yarışmada “ağaç aralığı”, “kapama bahçe durumu”, “damla sulama sistemi”, “ceviz çeşidi” ve “genel bahçe bakımı” başlıkları altında 5 kriter göz önüne alındı. Her bir kriter için 5 puan üzerinden değerlendirme yapıldı. 

Kaman Tarım Orman Müdürlüğünden Derya Duran Gökalp ile Aydın Keskin, Kaman Ceviz Bahçeleri Koordinatörü Arif Göçmen,  Kaman Kültür ve Sosyal İşler Müdür Vekili Hilal Yıldırım ile Kaman Belediye Başkan Yardımcısı Eftal Avşar’ın jüri üyeleri olarak oy kullandığı yarışmanın sonunda, Çağırkan Köyünden Ramazan Erbişim’in bahçesi “En İyi Ceviz Bahçesi” seçildi. 

Yarışmada Kaman Çiftlik Mahallesi'nden Muzaffer Aktürk’ün ceviz bahçesi 2’nci, Kargın Selimağa Köyü'nden Hanım Çakır’ın bahçesi de 3’üncü seçildi.

Öte yandan, Kaman Ceviz Festivali bu yıl 6-7 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek.

Detaylar için TIKLAYIN 

asdas-004.jpg

 

Gazeteilksayfa.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.