İstihdam seferberliğine büyük destek

İstihdam seferberliğine büyük destek

Ankara Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından Atatürk Kültür Merkezi’nde 5. Ankara İstihdam Fuarı ve Kariyer Günleri etkinliği düzenlendi. 155 firmanın stant açtığı fuara iş arayanlar büyük ilgi gösterdi.

Ankara Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün Atatürk Kültür Merkezi fuar alanında düzenlediği 5. ‘Ankara İstihdam Günleri Etkinliği’ 24-25 Mart 2017 tarihlerinde gerçekleştirildi. Fuar alanında 155 firma stant açtı ve iş arayanlara umut oldu. İş arayan vatandaşlar fuarda kendilerine uygun gördükleri işler için form doldurarak görüşmeler sağladı. İstihdam seferberliğine büyük katkı sağlayan organizasyonda birçok sektörden firmalar yer aldı.

2 gün boyunca açık kalan fuara iş arayan vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Her yaş ve eğitim gurubundan insanın ziyaret ettiği kariyer günlerinde insanlar işverenlerle buluştu. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin’in ziyaret ettiği istihdam fuarında, milli seferberliğin amacının 2017'de 2 milyon yeni istihdam yaratmak olduğunu, bu hedefe ulaşmak için devletin, bakanlıkların, kurumların gerekli adımları attığını dile getirdi.

HEDEF 2 MİLYON İSTİHDAM
Çalışma ve İş Kurumu Ankara İl Müdürlüğünce Atatürk Kültür Merkezi Fuar Alanı'nda düzenlenen "5. Ankara İstihdam Günleri"nin açılışında konuşan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kısa süre önce yaptığı çağrı üzerine Türkiye'de çalışma alanında milli seferberlik başlattıklarını söyledi.

Milli seferberliğin amacının 2017'de 2 milyon yeni istihdam yaratmak olduğunu, bu hedefe ulaşmak için devletin, bakanlıkların, kurumların gerekli adımları attığını belirten Şahin, “Ülkemizin büyük doğalgaz kaynakları yok, petrol rezervleri yok ancak çok büyük bir gücü var, genç nüfusu var. Bölgesel rekabet içerisinde bizim en büyük avantajımız sahip olduğumuz genç nüfus” şeklinde konuştu. Şahin, ayakları üzerinde durabilen, kendi kararlarını verebilen, hayatın zorluklarıyla mücadele edebilen, çağın gerekleriyle donanmış, iyi meslek sahibi gençlerin ülkeye neler katabileceğini çok iyi bildiklerini belirtti. İstihdamın, ihracatın artması ve ticaret hacminin büyümesi için ekonomik istikrara ihtiyaç olduğunu dile getiren Şahin, ekonomik istikrarın da yalnız siyasi istikrarla mümkün olabileceğine dikkati çekti. Şahin, Bu yüzden cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ihtiyaç değil zorunluluktur” dedi.

ZORUNLU MESLEKİ YETERLİLİK
Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen kariyer günlerine birçok işveren firma ile birlikte çalışmak için gerekli belgelerin sağlayıcısı firmalar da katıldı. İş güvenliği ve mesleki yeterliliklere getirilen yasal düzenlemeler neticesinde çalışanların bazı belgeleri edinmeleri gerekiyor. Bunun için istihdam fuarında yer alan birçok kuruluş da yerini aldı. 

Ankara Sanayi Odasına bağlı METES adlı firma, fuara katılan insanlara ‘Mesleki Yeterlik Belgesi’nin gerekliliğini anlatıyor ve ihtiyaç duyan kişilere belge sağlıyor. METES standında görevli olan Mert Efe Sarı yaptıkları işi anlattı. Sarı, “Biz Ankara Sanayi Odasında faaliyet gösteriyoruz. ‘Mesleki Yetirlilik Belgesi’ sağlıyoruz. Çalışma Bakanlığına bağlıyız. Bireyler bize geliyor, sınav başvurusunda bulunuyor. Teori ve pratik sınavlarımız var. Bu sınavlardan başarılı olanlar ‘Mesleki Yeterlik Belgesi’ almaya hak kazanıyor. Sınavdan önce yatırdıkları ücreti başarılı oldukları takdirde devletten geri alıyorlar” şeklinde konuştu. 

Bazı meslekleri icra edebilmek için ‘Mesleki Yeterlik Belgesi’nin zorunlu olduğunu söyleyen Sarı, “Bu belgeyi almayanlar artık çalışamıyor. Örneğin demir çelik ustası bir işe başvuruyor. Burada işe başlayabilmesi için ‘Mesleki Yeterlilik Belgesi’nin olması gerekiyor. Bu belge yoksa çalışamıyor. Bu kapsama biz eğitim vermiyoruz. Bir meslek sahibi olan insanlar gelip bizim gözetimimiz altında, kriterlere uygun şekilde mesleğini icra ediyor ve bu şekilde belgesini alıyor. Belge çelik kaynakçı için 2 yıl geçerli, diğer meslekler için 5 sene geçerli olarak düzenleniyor” şeklinde anlattı.

HAKAN ŞAHİN – HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.