İTO Başkanı açıkladı: Günlük 200 dolar talep ediliyor

İTO Başkanı açıkladı: Günlük 200 dolar talep ediliyor

Türkiye’de eleman ihtiyacı artıyor. İTO Başkanı Avdagiç, Tuzla tersaneler bölgesinden örnek vererek, “Kaynakçılar günlük 100 dolar alırken, şimdi 200 dolar talep ediyor” dedi.

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, ekonomi ve iş dünyasında öne çıkan konuları değerlendirdiği açıklamasında bazı sektörlerdeki işgücü ihtiyacına değindi. Tuzla tersanelerinden örnek veren Avdagiç, “Süreç, Uzak Doğu’dan kaynakçı getirme noktasına geldi” dedi.

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, Türkiye’de hem herhangi bir işe çalışmayıp hem de eğitim görmeyen gençlerin sayısının AB’nin 2,5 katı olduğunu vurgulayarak, “3 milyona yakın gencimiz ne işte ne okulda. Bizim ne yapıp edip Türkiye'de ne işte ne okulda olan bu 3 milyona yakın gencin 1 milyonunu iş dünyasına çekmemiz lazım. Bu genç jenerasyonu ama girişimci ama çalışan olarak, sanayide ve ticarette çalışan eleman olarak iş dünyasına katmamız lazım” ifadelerini kullandı.

asdada.jpg

SİSTEM GÖZDEN GEÇİRİLMELİ

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, sektörlerde yaşanan eleman ihtiyacına yönelik yaptığı açıklamada şu şekilde konuştu;

“Türkiye'de 'ne işte ne okulda' olan gençlerimizin sayısı AB'nin 2,5 katı, 3 milyona yakın gencimiz ne işte ne okulda. Bizim ne yapıp edip Türkiye'de ne işte ne okulda olan bu 3 milyona yakın gencin 1 milyonunu iş dünyasına çekmemiz lazım. Bu genç jenerasyonu ama girişimci ama çalışan olarak, sanayide ve ticarette çalışan eleman olarak iş dünyasına katmamız lazım. Yetişmiş çalışan sayımızı hızla artırmalıyız. Mesela Tuzla tersaneler bölgesinde kaynakçılar günlük 100 dolar alırken, şimdi 200 dolar talep ediyor. Artık süreç Uzak Doğu'dan kaynakçı getirme noktasına geldi ama biz çocuklarımızı eğitip bu işe monte edemiyorsak sistemi gözden geçirmemiz gereken bir durum var demektir.”

qqwqe.jpg

GENLERİMİZDE VAR

“Yeni Bakanımız Mesleki Eğitim Merkezleri (MESEM) aracılığıyla süreci devam ettiriyor. Bence MESEM'leri bugüne kadar yaşanan tecrübelerden olumlu-olumsuz çıktılarını dikkate alarak hızlıca geliştirmeliyiz. Oradan da iyi bir çıktı yakalamamız lazım. Tarihi genlerimizde olan kalfalık, çıraklık yapısını yeniden hayata geçirmeliyiz."

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.