İzmir Milletvekili, polise kurşun sıkan DHKP-C’li teröristlere destek çıktı

İzmir Milletvekili, polise kurşun sıkan DHKP-C’li teröristlere destek çıktı

İzmir Milletvekili, polise kurşun sıkan DHKP-C’li teröristlere destek çıkarak, eylemin ardından gözaltına alınanların derhal serbest bırakılmasını istedi.

İstanbul Çağlayan’da polise kurşun sıkarken etkisiz hale getirilen DHKP-C’li teröristler Pınar Birkoç ve Emrah Yayla için hain açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Tayadlı Aileler adlı grup, Çağlayan Adliyesi’nde polise kurşun sıkarken etkisiz hale getirilen DHKP-C’li teröristler Pınar Birkoç ile Emrah Yayla’yı “şehit” ilan etti.

“Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği” görünümündeki Tayadlı Aileler açıklamalarında “Halk Savaşçıları şehit düşmüştür. Tüm Halkımızı Tayadlı Ailelerimizi Dostlarımızı ve Yoldaşlarımızı Şehitlerimizi Sahiplenmeye Çağırıyoruz” dedi.

ÇOK SAYIDA KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İstanbul Adalet Sarayı polis kontrol noktasına yapılan terör saldırısının ardından gerçekleşen gözaltılarda Tayadlı Aileler’e mensup kişilerin de olduğu öğrenildi. Emniyet güçleri, terör eylemiyle bağlantılı oldukları tespit edilen adreslere bir bir operasyon düzenliyor, ilgilileri gözaltına alıyor. Eylemle ilgili operasyonlarda gözaltına alınanların sayısı 90'a yükseldi.

tayadli-aileler.jpg

İŞTE O ADRESLER

Polisin operasyon düzenlediği adresler arasında Tayadlı Aileler’e mensup kişilerin yanı sıra İdil Kültür Merkezi, Grup Yorum Ofisi, Halkın Hukuk Bürosu, Armutlu Mahallesi Vefa Evi gibi yerler de bulunuyor.

“İZMİR MİLLETVEKİLİ” DE RAHATSIZ OLDU

Emniyet’in polise kurşun sıkarken etkisiz hale getirilen DHKP-C’li teröristlerin eylemiyle bağlantılı kişileri gözaltına almasına Tayadlı Aileler’in ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden de tepki göstermesi dikkat çekti.

burcugul-cubuk-vekil.jpg

GÖZALTILAR “MEŞRU DEĞİLMİŞ”

DEM Parti İzmir Milletvekili Burcugül Çubuk, DHKP-C’li teröristlerin eylemiyle bağlantılı kişilerin gözaltına alınmasından rahatsızlık duyarak, “Baskılar meşru değildir. Halkın sanatçılarının yanındayız” açıklaması yaptı.

burcugul-cubuk.jpg

İzmir Milletvekili Burcugül Çubuk, x hesabından şu paylaşımı yaptı:

“İdil Kültür Merkezi ve Tayad'lı ailelerin evi polis tarafından basıldı. Her durumda hedef tahtasına koyulan İdil Kültür Merkezi, Grup Yorum ve Tayad'lı ailelere yönelik baskılar meşru değildir. Halkın sanatçılarının yanındayız.”

Kaynak:www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.