İzmir’in çöpü ile ilgili kritik karar!

İzmir’in çöpü ile ilgili kritik karar!

İzmir’de günlük 2 bin 500 ton evsel atığın bertaraf sürecini düzenleyen protokol, Büyükşehir Meclisi’nin gündemine taşındı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2025 yılı Kasım ayı Meclis toplantısının üçüncü birleşiminde, kentin günlük yaklaşık 2 bin 500 ton evsel atığının bertaraf sürecine ilişkin önemli bir protokol gündeme geldi.

Belediyenin evsel atık bertaraf hizmeti alım ihalesini Kartallar Ege Geri Dönüşüm Enerji A.Ş. kazandı. Firma, 07 Kasım 2025’te imzalanan sözleşme kapsamında çalışmalara 17 Kasım 2025 itibarıyla başlayacak.

Bu süreçte atık bertaraf tesisinde oluşan ve yüklenici firma tarafından taşınacak sızıntı sularının bertarafının İZSU Genel Müdürlüğü tarafından yapılması planlanıyor. Bu doğrultuda, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İZSU arasında hazırlanmış olan protokol Meclis’e sunuldu.


Meclis, protokolün kabul edilmesi ve belgelerin imzalanması için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’a yetki verilmesi konusunu görüşecek.

İzmir'de günlük atık miktarı yaz ve kış dönemlerine göre değişmekte, 5 bin ile 6 bin ton arasında değişiyor.

Gündem maddesi şu şekilde:

İzmir İli genelinde oluşan günlük yaklaşık 2.500 ton evsel atığın lisanslı firma aracılığı ile bertaraf edilmesi hizmet alımı işi Kartallar Ege Geri Dönüşüm Enerji A.Ş. Firması uhdesinde kalmış ve hizmet alım işine 17/11/2025 tarihinde başlanacak olup; 07/11/2025 tarihli Yüklenici Firma ile yapılan sözleşme kapsamında Belediyemiz ve İZSU Genel Müdürlüğünce bertaraf tesisinde oluşan ve yüklenici firma tarafının taşınacak olan sızıntı sularının İZSU Genel Müdürlüğü nün belirleyeceği alanda yine İZSU Genel Müdürlüğü tarafından bertaraf edilmesi amacıyla Izmir Büyükşehir Belediyesi ile İZSU Genel Müdürlüğü arasında imzalanmak üzere hazırlanan Protokolün kabulü ile söz konusu protokolün imzalanması için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Dr. Cemil TUGAY'a yetki verilmesi hususlarının görüşülmesi. (İklim Değişikliği ve Sıfir Atık Dai. Bşk.E.2754839)

Kaynak:Haber merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.