İzmirlilerin en sevdiği ot! Faydalarını duyan şaşırıyor!

İzmirlilerin en sevdiği ot! Faydalarını duyan şaşırıyor!

Hardal otu, yüz yıllardan beri Anadolu’da bilinen ve kullanılan bir bitkidir. Özellikle İzmir yöresinde sevilerek tüketilen Hardal otunun çok sayıda faydası da bulunur. Hardal otunun faydaları nelerdir? Hardal otu nasıl tüketilir?

Ege Bölgesi'nde özellikle de İzmir'de sevilerek yenilen otlardan biri de Hardal otudur. Meyvesi çok küçük olan hardal otunun çok sayıda da faydası vardır. Hardal otunun faydaları nelerdir? Hardal otu nasıl tüketilir?

Hardal otunun çiçekleri genellikle beyaz, açık kırmızı ve sarı renktedir. Ana vatanı Amerika olan ot Akdeniz iklimini sever.

haber1-003.jpg

HARDAL OTU'NUN FAYDALARI NELERDİR?

Sindirim sisteminin başlangıç noktası olan midenin çalışma fonksiyonunun artırır. Mide ve bağırsağın yiyecekleri sindirmesine yardımcı olmaktadır. Zararlı atıkların rahat bir şekilde vücuttan atılmasını sağlar.

Sindirim sisteminin yanı sıra üst solunum yolları için de faydalıdır. Göğsü yumuşatır ve nefesi açar ve akciğerin rahat nefes almasını sağlar. Nefes alıp vermeyi kolaylaştırır.

İçeriğindeki selenyum vücudu temizler ve vücudun daha sağlıklı olmasında önemli rol oynar.

Kılcal damarları temizler ve iltihabın oluşumunu engeller. Damar sağlığı için de oldukça faydalı bir bitkidir.

Kan dolaşımı ve sinir sisteminin fonksiyonel özelliğini düzenler. Vücutta birikmiş olan zararlı toksinleri ve iltihabı vücuttan dışarı atar. Vücutta zararlı toksinlerin ve iltihabın birikmesini önler.

Kandaki alyuvarların sayısını artırarak kanın akışkanlığını ve özelliğini artırır. Hardal otu bitkisinin içeriğinde potasyum, magnezyum, kalsiyum ve fosfor gibi faydalı mineraller bulunmaktadır.

İçeriğindeki kalsiyum nedeni ile kemik ve eklem sağlığı için oldukça faydalıdır. Kemik gelişiminde kullanılan bir bitkidir.

haber2-002.jpg

HARDAL OTU NASIL TÜKETİLİR?

Hardal otu mezesi bir başkadır. Hardal otunun kaynatıldıktan sonra sarımsak, zeytinyağı, limon suyu sosu ile servisi makbuldür. Yumurtalı veya yumurtasız kavurması da yapılır.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.