Kahramankazan hayvan barınağı öğrencileri ağırladı

Kahramankazan hayvan barınağı öğrencileri ağırladı

Kahramankazan Belediyesi Hayvan Barınağı, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla Kahramankazan Atatürk İlkokulu’ndan yaklaşık 60 kişilik bir öğrenci grubunu ağırladı.

Dünya ve ülkemizdeki sokak hayvanlarının barınma, beslenme ve korunma sorunlarına dikkat çekmek amacıyla, öğretmenler öğrencilere barınakta hayvanların yaşam koşullarını ve çözüme kavuşturulan sorunlarını anlattılar. Barınak personeli de çocuklara hayvanlar hakkında bilgi verdi ve ziyaretlerine eşlik etti.

habericikahramankazan2222.jpg

Kahramankazan Hayvan Barınağı, 30 hayvana yuva sağlarken, buradaki hayvanların tedavileri yapılıyor ve sahiplendirilmeleri sağlanıyor. Tedavisi tamamlanan hayvanlar doğaya bırakılıyor. Kahramankazan Belediyesi Hayvan Barınağı Veterineri Bilal Öztürk: "Burada hayvanların insanlar kadar sevgiye ihtiyaç duyduğunu görüyoruz. Bugünün amacı, insanlara hayvan sevgisini aşılamaktır" dedi.

kazan2.jpg

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz sokak hayvanlarının her zaman yanında olacaklarını vurgulayarak “Hayvan barınakları bizim için büyük bir misyon taşıyor. Sokaktaki masum hayvanlarımızın bakımı, beslenmesi ve tedavisi bu merkezlerde adeta bir sevda ile gerçekleşiyor. Yakında yeni bir barınak daha açacağız ve Allah’ın izniyle daha fazla dostumuza sıcak bir yuva, sevgi, beslenme ve tıbbi bakım sunacağız" dedi.

Haber Merkezi / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.