Kahramanlara Yeni Şehitlik

Kahramanlara Yeni Şehitlik

Türkiye’nin en çok ili olan Ankara’da Cebeci Asri Mezarlığında bulunan 'Polis Şehitliği' tamamen doldu. Darbe girişimi sırasında ve sonrasında şehit olan kahramanlar Ortaköy Mezarlığı ve Karşıyaka Mezarlığı'na defnedildi.

 

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Hain darbe girişimi sırasında şehit düşenlerin ve terör olaylarında şehit olan polisimiz için Cebeci Asri Mezarlığında yer kalmaması nedeniyle şehitler artık Ortaköy Mezarlığı ve Karşıyaka Mezarlığı'na yapılan yeni şehitliklere defnediliyor.

ACI HABER DİNMİYOR
Hain darbe girişiminde şehit düşen kahramanlar ve sonrasında Hain PKK tarafından şehit edilen polislerimiz için Ankara’da yeni şehit mezarlıkları yapıldı. Çözüm Süreci'nde doğu ve güneydoğudaki il ve ilçe merkezlerine yerleşen PKK'lı teröristleri temizleme harekatı son bir yıldır aralıksız devam ediyor. Türk güvenlik güçlerinin büyük başarısı ile süren operasyonlarda binlerce terörist öldürülerek yerleşim yerleri PKK'lılardan temizleniyor. Söz konusu operasyonlarda ise maalesef  hemen hemen her gün şehit haberleri geliyor. Son bir yıldır yoğun bir şekilde devam eden bu operasyonlarda yüzlerce asker ve polisimiz vatan için şehitlik mertebesine ulaştı.
CEBECİ'DEKİ POLİS ŞEHİTLİĞİ DOLDU
Son dönemde artarak devam eden şehit sayısı nedeniyle var olan şehitliklerin bazılarında yer kalmadı. Ankara'daki Cebeci Asri Mezarlığında bulunan 'Polis Şehitliği' tamamen doldu. Yaklaşık 50 kişilik olan bu polis şehit mezarlığında yer kalmaması sonucu burası kapatıldı. Artık buraya şehitlerimiz defnedilmiyor. ŞEHİTLERE YENİ MEZARLIKLAR
Söz konusu polis mezarlığının kapatılmasının ardından ise gelebilecek şehitler için Karşıyaka Mezarlığı'nda yeni bir 'Polis Şehitliği' açıldı. Mezarlığın 3. kapısının bulunduğu yere açılan Polis Şehitliği'ne definler başladı. Kısa zaman önce açılan bu mezarlığın 150 kişilik olduğu öğrenildi. 15 Temmuz hain darbe kalkışması sırasında şehit düşen vatandaşlarımızın ise bir kısmı ise Ortaköy Mezarlığı’na defnediliyor.

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.