Kaldırımlarda ilan kirliliği

Kaldırımlarda ilan kirliliği

Ankara'da özellikle son bir yılda artış gösteren ve kaldırımlara yapıştırılan ilanlar, sokaklarda görüntü kirliliği oluşturuyor.

Uzmanların 'usulsüz kredi' ilanları olarak tanımladığı bu yer ilanlarında, 'jet kredi', 'hacizliye kredi', 'kredi mi çıkmıyor' gibi ifadelerle süslenen ilanlar, Ankara'nın sokaklarında görüntü kirliliğine neden oluyor. Özellikle Kızılay, Sihhıye ve Ulus gibi meydanlarda yoğunlaşan bu ilanlar, bankamatiklerin önünde yer alıyor.
Ankara önemli meydanları, caddeleri, bulvarları kaldırımlara yapıştırılan ilanlar ile dolu. Giderek bir görüntü kirliliği de oluşturan ilanlar, 'bankadan kredi mi çıkmıyor'dan 'özel öğrenci yurdu'na kadar oldukça farklı içeriklerdeki ilanlar, otobüs durakları ve metro istasyonlarının girişlerine, kampüs kapılarına yapıştırılıyor.
Uzmanlar, 'usulsüz kredi' olarak tanımladıkları bu ilanları veren kişileri de 'modern zaman tefecisi' olarak değerlendiriyor. Ulus'tan Kızılay'a doğru gittikçe artan bu ilanların çoğunluğu, banka kredileri ile ilgili. İlanlarda, 'tüketici' ve 'konut-taşıt' kredisi gibi vatandaşların ihtiyaçlarına yönelik çektikleri ya da çekecekleri banka kredilerine dair notlar yer aldığı gibi; 'kredi mi çıkmıyor' ya da 'kredi uzmanından çözüm' ifadeleriyle ilgi çekici hale getiriliyor. Yer ilanlarının özellikle bankamatiklerin önünde yoğunlaşıyor olması da ayrıca dikkat çeken bir durum.
Bu türden ilan veren kişilerin gerçek kişi ya da kurumsal firma olarak finans danışmanlığı yapmaları mümkün olduğu gibi ilanların büyük bir kısımının dolandırıcı ya da tefecilere ait olduğu da biliniyor. 

Uğur DUYAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.