Karne hediyeleri  YİBA ÇARŞISI'NDAN

Karne hediyeleri  YİBA ÇARŞISI'NDAN

Ankara'da bisiklet denilince akla gelen ilk adres olan Yiba Çarşısı'nda karne hediyesi telaşı yaşanıyor. 

2016-2017 eğitim-öğretim yılının sona ermesi dolayısıyla okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim gören 18 milyon öğrenci, karnelerini alarak 3 ay sürecek olan yaz tatiline başladı. Aileleri ise karne hediyesi alma telaşı sardı. Çocukların ise yaz tatilinde hediye tercihi olarak bisiklet olarak ön plana çıkıyor .Ankara'da bisiklet denilince akla gelen ilk adres olan Yiba Çarşısı'nda karne hediyesi telaşı yaşanıyor.

15 yaşından itibaren bisiklet sektörünün içerisinde hizmet verdiğini belirten Yaycılar Bisiklet Satış Sorumlusu Yücel Abaoğlu, Yiba Çarşısı ve sektöre ilişkin Habervaktim'e açıklamalarda bulundu.

TERCİH BİSİKLET

Yiba Çarşısı'nın bisiklet sektöründe marka oluğunu belirten Abaoğlu,"Burası Ankara'da bisiklet denildiği zaman akla gelen ilk yer. Tabi çarşı esnafının da durumunu değerlendirecek olursak. Geçmiş yıllarda işlerimiz oldukça iyiydi. Bu günlerde ise işlerimiz biraz düştü. Yaptığımız iş sezonluk sonuçta mevsimlere bağlı. Şimdi de baktığımız zaman haziran ayındayız yağışlar sürüyor. Zamanla havalar düzelince işler daha iyi olacaktır. Tabi okullar tatil oldu. Aileler ve çocuklar yaz tatilinde özellikle bisikletlere ilgi gösteriyorlar. Karne hediyesi olarak bisiklet almak için gelenler arttı. İşlerimizde olumlu yönde bir yükseliş olacaktır." dedi.

MARKETLER BİSİKLET SATIYOR

Bisikletlerin her noktada satılır duruma geldiğini ifade eden Abaoğlu, " Beyaz eşya satan mağazalar, marketler bisiklet satıyor. Tabi  burada da ciddi bir farklılık var biz yıllardır bisiklet satıyoruz. Belli markaların bisikletlerini satıyoruz. Diğer noktalarda satılan bisikletler ile ilgili  olumlu konuşamam. Bazen kampanya yaptık diye öyle fiyatlarda bisiklet satıyorlar ki kesinlikle ortalama bir kalitede bisiklet bile o fiyatlara satılmaz. Bütün vatandaşlarımızı çarşımıza bekliyoruz. Gelsinler ürünlerimizi incelesinler fiyat incelemesi yapsınlar. Çocuğunuz için en uygun fiyata karne hediyesi olan kaliteli bisikletleri burada bulabilirler." diye konuştu.

TEKNOLOJİNİN ESİRİ OLDULAR

Geçmiş yılarda çocukların bisikletlere daha fazla ilgisinin olduğunu anlatan Abaoğlu, şunları söyledi:
" Çocuklarımız sokaklarda artık bırakın bisiklete binmeyi çıkıp oyun bile oynamıyorlar .Maalesef odalarına  kapanmış bir şekilde bilgisayarlardan yada cep telefonlarından oyun oynuyorlar. Teknolojinin esiri oldular. Bu durum her yönüyle çocuklar için oldukça zararlı. Ailelere burada çok önemli bir görev düşüyor. Buradan benim çağrım. Çocuklarının dışarı çıkmasını sağlasınlar. Bir başlangıç yapsınlar. Bir bisiklet alarak bunu gerçekleştirebilirler. Sağlık açısından da oldukça faydalı olacaktır. Ben ümitliyim bisiklet her dönem olacaktır. Zamanla ilginin artacağını düşünüyorum." 

YİBA ÇARŞISI BU ALANDA MARKA BİR YER

Bisiklet fiyatlarına da değinen Abaoğlu, "Çocuk bisikletleri 4-8 yaş arası 180 liradan başlıyor.6-10 yaş arası bisikletler ise 200 liradan satışa sunuluyor. Yetişkin bisikletleri ise 300 liradan başlıyor. 5000 liraya kadar elimizde bisiklet var. Üst sınır fiyatı diye bir rakam veremiyorum. Çünkü özelliklerine göre oldukça fiyatları değişkenlin gösteriyor. Vatandaşlarımız neden burayı tercih etsin diyorsanız. Burada belirtiğim gibi bisiklet sektörünün öncü markaların bisikletleri satılıyor. Kaliteli, bir sorun olduğunda adresimiz belli servis desteği sağlıyoruz. Her bütçeye uygun ürünleri burada bulabilirsiniz. Yiba Çarşısı bu alanda marka bir yer." ifadelerini kullandı.

İBRAHİM ETHEM ÜNAL / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.