Kartal’da dehşet: Kocasını bıçaklayarak öldüren kadın ilk kez hakim karşısında
Kartal’da eşi Emre Erim’i bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanan Özbekistan uyruklu Shokhsanam Tolıbova, ilk kez hakim karşısına çıktı.
İstanbul’un Kartal ilçesinde eşi Emre Erim’i bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen Özbekistan uyruklu Shokhsanam Tolıbova, “Eşe karşı kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanmaya başladı. Tolıbova, mahkemedeki ilk duruşmasında suçlamaları reddetti.
“O EVDE OLDUĞUM İÇİN PİŞMANIM, BEN YAPMADIM”
Kartal’daki Anadolu Adliyesi 24. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmaya tutuklu sanık Shokhsanam Tolıbova katıldı. Duruşmada, ölen Emre Erim’in ailesi ve taraf avukatları da hazır bulundu.
Savunmasında suçlamaları reddeden Tolıbova, “Ben asla öyle bir şey yapmadım. Eşim bana şiddet uyguluyordu. O evde olduğum için pişmanım. Bıçaklandığını gördüğümde Arda’nın elinde bıçak vardı. Ben yapmadım, sadece korktum” dedi.
Olay 6 Nisan’da Karlıktepe Mahallesi’nde meydana gelmişti. Tartıştığı eşi Emre Erim’i mutfaktan aldığı bıçakla yaraladığı öne sürülen Tolıbova, gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.
“KIZIMIZ GİBİ SAHİP ÇIKTIK”
Duruşmada söz alan Emre Erim’in annesi, “Benim oğlum katledildi. Onlara hep destek olduk, kızımız gibi sahiplendik. Madem anlaşamıyorlardı, neden boşanmadılar?” diyerek gözyaşı döktü.
Ev sahibi A.Ş. ise tanık olarak verdiği ifadesinde çiftin sık sık tartıştığını, ancak aralarında ciddi bir husumet olmadığını söyledi.Mahkeme heyeti, eksik hususların tamamlanması için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi ve sanığın tutukluluk halinin devamına hükmetti.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.