Kasaplar da Ucuz Et İstiyor

Kasaplar da Ucuz Et İstiyor

Sincan’da kasaplık yapan Erkan usta, ‘‘İthal eti sadece anlaşmalı firmalar piyasaya sunabildiği için bizim işlerimiz yarı yarıya düştü. Devlet izin versin biz de satalım’’ diye konuştu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın başlattığı, ithal et uygulaması ve bunları anlaşmalı market zincirlerinde satışa sunmasından sonra et piyasasında rekabet kızıştı. Bu durum karşısında peki küçük esnaf ne yapacak? Rekabete dayanabilecek mi? İstek ve sıkıntıları neler? Bizde bunu öğrenmek için küçük esnafa misafir olduk.

İşler yarı yarıya düştü  

Sincan’da mahalle kasabı olan ve şuan içinde bulundukları durumla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Erkan Bey ‘’ Uygulama başlayıp anlaşmalı marketler birde üstüne diğer marketlerinden kampanya yapmasından sonra işlerimiz yarı yarıya düştü. Zaten et pahalı insanlar alamıyor 10 15 liralık alıp günlük ihtiyaçlarını karşılıyorlar şimdi oda azaldı benden alacağına o paraya gidiyor haklı olarak yarım kilo et alıyor. Önceden haftada üç kez et sipariş ediyordum bu gidişle bir kere etmeye başlarım gibi. Tezgah da kırmızı etin yerini iyice küçülttüm bizimde ekmek paramız bu devletimiz küçük esnafa sahip çıksın. 

Her müşteriye 10 dakika açıklama yapıyorum

Vatandaşın diğer marketlerde ve haberlerde gördüğü rakamları kendisine de sorduğunu belirten Erkan Bey ‘’ Halk tabii ki o fiyatları görünce bana da gelip orada şu fiyatta sen neden düşürmüyorsun çok pahalı burası diyor. Ama bilmiyor ki ben o fiyatı kafamdan yapmıyorum benim alış fiyatım değişmedi üreticiden doğrudan almıyoruz ki eti aracılar var getiren var bunların hepsinin maliyetinin üzerine alıyoruz son durak biziz. Birde üzerine indirim yapmam bekleniyor. Biz marketler gibi toptan et alamıyoruz ki onlara geliş fiyatı daha uygun ve ayakta kalmaları daha güçlü ‘’ 

Devlet Verirse Bizde Satarız 

İthal etin yalnızca anlaşmalı marketlere verilmemesini kendilerine de verilirse o fiyata et satabileceklerini belirten Erkan Bey “Bakanlık büyük marketlere her yerde şubeleri olduğu için verdi ama biz ne satacağız?  Ben gidip devletten et alamıyorum. Yerli etin maliyeti belli o zaman bize de ithal et verilsin müşterimizi kaybetmeyiz satışlarımız sürer. Kasaplar da istemiz pahalı et satmayı halka kârımızın oranı belli biz oradan kazanıyoruz. 

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.