Keçiören Belediyesi’nde 101 yıl sonra tekrar yanan Nevruz ateşi

Keçiören Belediyesi’nde 101 yıl sonra tekrar yanan Nevruz ateşi

Keçiören Belediyesi tarafından ‘Atatürk Milli Mücadele Müzesi’ haline getirilen ilçedeki Çoban Mektebi önünde Nevruz bayramı kutlandı.

Böylece Nevruz ateşi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Millî Mücadele meşalesini 101 yıl önce yaktığı Keçiören'de yeniden yakılmış oldu. Nevruz kutlamasına Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Milliyetçi Hareket Partisi Keçiören İlçe Başkanı Arif Aksu, Büyük Birlik Partisi Keçiören İlçe Başkanı Muhammed Kaya, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

ara-002.jpg

MUTLULUK DUYUYORUM

Başkan Altınok katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada, “Bugün Türklerin, büyük bir medeniyetin küllerinden doğuşunun yıl dönümünü birlikte kutlamaktan mutluluk duyuyorum. Bu vesileyle Bozkurt’un önderliğinde dağları delen, cihana hükmeden atalarımızı, Millî Mücadele kahramanlarımızı ve ülkemizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve rahmetle anıyorum” dedi.

ara2-002.jpg

RESTORASYON BİTTİ

Türklerin dünyaya adaleti ve medeniyeti getirdiğini dile getiren Altınok konuşmasını şöyle sürdürdü: “21 Mart aslında Türklerin doğuşu ve bu doğuşla 33 milyon kilometrekareye medeniyetin gelişidir. Nevruz, Türklerin Ergenekon’dan çıkışı ve bir Bozkurtun önünde ovalara iniş hikâyesidir, destanıdır. Şuan bulunduğumuz alan Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin yeniden küllerinden doğmasına vesile olan bir merkez. Atatürk ilk nevruzu bu alanda kutluyor. 27 Aralık 1919'da Keçiören’e geliyor. Yan tarafta bulunan yer Ziraat Mektebi. Karşıda bulunan alan Çoban Mektebi. Burayı da restorasyon işimiz bitti. İçini düzenliyoruz. Atatürk ilk Nevruzu 22 Mart 1922’de burada kutluyor. Nevruz komşu ülkelerde Bahar Bayramı olarak da kutlanıyor. Nevruz Bayramı tüm dünyada kardeşliğe, birliğe, beraberliğe vesile olsun.”

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum