Keçiören Belediyesi’nde şehidin adı parka verildi

Keçiören Belediyesi’nde şehidin adı parka verildi

Keçiören Belediyesi tarafından ilçedeki Şehit Kubilay Mahallesine inşa edilen ve “Şehit Yüzbaşı Burak Coşkun” ismi verilen parkın açılışı yapıldı.

Şehit Yüzbaşı Burak Coşkun Parkı’nın açılışına Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Şehit Burak Coşkun’un Babası Gülbay Coşkun, Annesi Gülten Coşkun ve Eşi Müge Coşkun, şehidin komutanı Albay Yakup Kutman, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan açılış programında Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi.

ŞEHİTLERİMİZE BORÇLUYUZ

Programında katılımcılara hitaben konuşan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, “Şairimiz diyor ki 'Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır.’ Rabbimiz de ayetinde diyor ki, ‘Şehitler ölmez, onlar diridirler; lakin siz onları göremezsiniz ama onlar sizi görür.’ Bu topraklar için Çanakkale'de, Yemen’de, Türkiye’nin dört bir yanında şehitler verdik. Eğer bugün vatanımız, ülkemiz, devletimiz varsa bunu önce Rabbimize sonra şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Şairimiz Mehmet Akif Ersoy diyor ki, ‘Bir ülke ki şehitlerine sahip çıkmazsa bilesiniz ki gün olur o ülke uğruna şehit olacak kimse kalmaz.’ Burak Coşkun komutanımız da Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin onur ve gurur sayfasında bir yıldız olarak devletimiz var olduğu sürece kalacaktır inşallah. ” dedi.

YÜZBAŞI BURAK COŞKUN KİMDİR?

Burak Coşkun, Gara'ya ilk adım atan ve 3 silah arkadaşıyla şehit olan Pençe Kartal-2 harekâtı Piyade Yüzbaşısıdır. Burak Coşkun'un askerliğinin büyük bir bölümü Kuzey Irak'ta geçmiştir. Yüzbaşı Burak Coşkun, şehit olduğu zaman 46 yaşındaydı. Şehidin baba evi de Ankara'dadır. Yüzbaşı Burak Coşkun, ailesinin tek oğludur ve 6 yaşında bir kızı vardır Burak Coşkun, Pençe Kartal-2 Harekâtında 10 Şubat 2021 tarihinde şehit olmuştur.

Haber Merkezi/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.