Keçiören Evet Dedi

Keçiören Evet Dedi

Keçiören Belediyesi’nin düzenlediği “"Yeni Anayasa Yeni Türkiye" adlı konferansa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Gençler mecliste temsil yetkisi bulacağı için evet dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Keçiören Belediyesi tarafından Yunus Emre Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Yeni Anayasa Yeni Türkiye" konferansında konuştu. Çavuşoğlu, Avrupa’da yaşanan engellemelere değinerek gurbetçilerin evet için sabırsızlandıklarını dile getirdi.  Konferans için Yunus Emre Kültür Merkezindeki salonu dolduran Keçiörenliler ne için ‘evet’ dediklerini Habervaktim muhabirlerine anlattı. Gençlerin de yoğun olarak katıldığı konferansta seçilme yaşının 18’e indirilmesi büyük destek gördü. Yaşı büyük olan vatandaşlar geçmişte yaşadıkları sıkıntıları anlatarak tekrar kötü günlere dönülmemesi için evet diyeceklerini açıkladı. Recep Tayyip Erdoğan sloganlarıyla devam eden programda Keçiörenliler yeni anayasa için evet dedi.

KEÇİÖREN SAĞDUYUNUN YANINDA
Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak Yeni Anayasa ve Yeni Türkiye adlı konferansta gerçekleştirdiği konuşmasında, “Türkiye’nin önemli bir makas değişikliği yaptığı dönemdeyiz. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğu günden bu güne kadarki en önemli siyasi projesi diyebiliriz. Bu siyasi projenin yeni Türkiye’de ne anlama geldiğini, Türkiye’de nasıl gelişmeler kat edeceğine dair güzel bir şekilde aktaracağız. Keçiören her zaman sağduyunun yanında yer almıştır. Vatanın, milletin, bayrağın yanında yer almış olan bir ilçedir. 15 Temmuz’da nerede sıkıntı varsa oraya koşmuş bir ilçeyiz. En fazla şehit veren ilçeyiz. 27 şehidimiz 236 tane gazimiz var. biz bununla gurur duyuyoruz. Keçiörenliler olarak bu ayrıcalığı taşıyoruz” dedi.

GENÇLER SEÇİLMEK İSTİYOR
"Yeni Anayasa Yeni Türkiye" konferansına katılan gençler yeni sisteme niçin evet dediklerini ve sistemin gençlere tanıyacağı imkanları değerlendirdi. Yeni sisteme evet diyen gençlerden Samet Karsak, “Vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı için Evet diyoruz. Seçilme yaşı 18’e iniyor. Bizim de gençler olarak önümüz daha çok açılacak. Biz de siyasi meydanlarda vatandaşa seslenebileceğiz. Mecliste temsil yetkisi elde edeceğiz. Biz gençlerin neler yapabileceğini 15 Temmuz’da gördük. Hep beraber bütün gençler hiç düşünmeden meydanlara indi ve darbeye karşı direndi. Şimdi bu gençlerimizin temsil yetkisi alacak. Bundan daha güzel bir şey olabilir mi? Mecliste büyük işler başaracağımıza inanıyorum” şeklinde ifade etti.

RAHATLIĞA EVET
Keçiören Yunus Emre Kültür Merkezi’ndeki programa katılan vatandaşlar neden evet dediklerini açıkladı. Ak Parti ile refah düzeyinin arttığını belirterek evet diyeceğini dile getiren Kemal Karaslan, “Tabi ki evet diyeceğiz. Ben 50 yaşındayım. 14 sene öncesinde böyle bir hizmet gördük mü? ekmek, yağ alamadığımız günler oldu bizim. Akşam hava kararınca sokağa çıkamazdık. Öyle zamanlardan geçerek bu günlere geldik. Karaborsadan ekmek satışı gördüm ben. Artık o günler geride kaldı. Şimdiki rahatlığa bak. Ak Parti iktidarı ile refah düzeyimiz arttı. Bunları görüp de evet dememek yanlış olur” diyerek tercihini açıkladı.

İSTİKRAR İÇİN EVET
Evet kampanyasına destek olmak için Keçiören’deki konferansa katıldığını belirten Atilla Yılmaz, “Vatanımız, milletimiz, bayrağımız için evet diyoruz. 2001 yılında ülkemiz çok kötüydü. Koalisyon zamanlarında insanların sokağa çıkacak durumu kalmadı. Ak Parti geldi ve herkes ferahladı. Asgari ücret yükseldi, yaşam düzeyi yükseldi. Yollarımız, köprülerimiz, tünellerimiz arttı, konforlu hale getirildi. Ülkemizin borçları ödendi. Biz istikrarın devamını istiyoruz. Güçlü Türkiye için, geleceğimiz için evet diyoruz” şeklinde konuştu.

GURBETÇİLER SABIRSIZLANIYOR
Avrupa’da Türk siyasetçilere yapılan engellemelerin zamanlamasına dikkati çeken Çavuşoğlu, "Özellikle bu aşamada, bugünlerde neden bu engelleri çıkarıyorlar? Çünkü önümüzdeki referandum sürecinde 'Hayır' için çalışıyorlar. 'Evet' çıkmasını istemiyorlar." değerlendirmesinde bulundu.
Avrupa'daki ve dünyanın değişik yerlerindeki Türk toplumunun Mart sonundan Nisan'ın 9'una kadar açık olacak sandıkları sabırsızlıkla beklediklerini belirten Bakan Çavuşoğlu, "Hiç bizim oy istememize gerek yok. Sağ olsunlar bilmeden bu akılsız politikaları sayesinde bize de destek veriyorlar. Ama bu anlayışlarını değiştirmeleri gerekiyor. Güçlü Türkiye'nin size ne zararı var? Güçlü Türkiye sizin yükünüzü almıyor mu? Biz 25 milyar dolar harcayarak 3 milyon Suriyeliyi bugün ülkemizde misafir etmeseydik siz ne hale gelecektiniz? Yüz bin tane geldiği zaman dağılıp gidiyorsunuz, kaç tane ülkesiniz. Güçlü Türkiye bugün Avrupa'nın güvenliği için de bir teminattır, sigortadır." şeklinde konuştu.

ERDOĞAN SONRASI SİGORTA
Mevcut sistemde Cumhurbaşkanlığı makamının çok güçlü ve sorumsuz olduğunu belirten Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yeni sistemi ülkenin garantisi olarak ifade etti. Çavuşoğlu, “Biz koltuk sevdalısı değiliz. Kimse kalıcı değil bu koltuklarda. Kimse bu dünyada kalıcı değil, hepimiz faniyiz. O yüzden sistemi getiriyoruz. Dünyada Recep Tayyip Erdoğan'dan daha güçlü bir lider var mı? Peki dünyada Recep Tayyip Erdoğan'dan daha güçlü ve arkasında bu kadar halk desteği olan bir lider var mı? Recep Tayyip Erdoğan daha ne gücü istesin? Getireceğimiz bu sistem, Recep Tayyip Erdoğan sonrası Türkiye için önemlidir. Getireceğimiz bu sistem, Recep Tayyip Erdoğan sonrası Türkiye'nin sigortasıdır. Neden, çünkü her zaman Recep Tayyip Erdoğan gibi güçlü bir lider çıkmaz. Ama sistemin kendisi güçlü olacak ki koalisyon olmayacak. Sistemin kendisi güçlü olacak ki tek başına iktidar olacak. Sistemin kendisi güçlü olacak, çünkü halkın yüzde 50 artı 1 oyuyla seçilen cumhurbaşkanı olacak” dedi.
 

HAKAN ŞAHİN / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.