Keçiören Fatih Kütüphanesi’nde 7’den 70’e Herkes Okuyor

Keçiören Fatih Kütüphanesi’nde 7’den 70’e Herkes Okuyor

Keçiören Fatih Kütüphanesi’ne 7’den 70’e herkes ilgi gösteriyor. Kitap almak, kitap okumak ve ders çalışmak için kütüphaneye gelen vatandaşlar Keçiören’de böyle bir yerin olmasının çok güzel olduğunu ve talebin çok olduğunu belirtiyor. Gelen vatandaşların

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Keçiörenlilere 1997 yılından beri hizmet veren Fatih Kütüphanesine ilgi her geçen gün artıyor. Keçiören’de oldukça merkezi bir noktada olan kütüphane 7’den 70 herkese hitap ediyor. Kütüphanenin üye sayısı 6 bin 473 olmuş durumda. Vatandaşlar kitap almak, kitap okumak ve ders çalışmak için kütüphaneye akın ediyor. Kütüphanenin çok güzel olduğunu belirten vatandaşlar daha çok insanın gelebilmesi için büyütülmesi gerektiğini savunuyor. 

BURANIN OLMASINA ŞÜKREDİYORUZ

Kütüphane olmasından dolayı çok mutlu olduklarını ifade eden 32 yaşındaki Candan Türker, talebin çok olduğunu söylerken kütüphanenin yenilenmesi ve genişletilmesi gerektiğini belirtti. Her zaman kütüphaneye gelerek kitap aldığını aktaran Türker, “Büro kısmı daha kapalı farklı bir yerde olabilir, kitap bakarken kafanız karışabiliyor. Şükrediyoruz buranın olmasına. En azından okumaya yönlendiriyor insanları. Ülkemizde maalesef okuma oranı düşük ve yetersiz. Benim çevremde dahi Keçiören’de bir kütüphane olduğunu bilmeyenler var” dedi.

BURASI OLMASA 2 BUÇUK SAATİM GİDECEK

KPSS ve hâkimlik sınavına hazırlandığını söyleyen 24 yaşındaki Mehmet Sadık Kılıç, kütüphanenin evine 5 dakika mesafede olduğunu ve Fatih Kütüphanesi olmasaydı Milli Kütüphane’ye gitmesi gerektiğini ve zamanım yarısı yolda geçeceğini ifade etti. Daha çok ders çalışma ortamı için kütüphaneyi tercih ettiğini söyleyen Kılıç,  “Kütüphane yoğun oluyor yer bulma konusunda sıkıntılar yaşıyoruz. Burada yer bulamazsak Milli Kütüphaneye gidiyoruz, orası da saat 09.00’da açılıyor. Açılır açılmaz girme şansımız olmuyor en az bir, bir buçuk saat dışarıda sıra bekliyoruz. Bir saatte yolda geçiyor etti sana 2 buçuk saat” ifadelerini kullandı.        

ÜNİVERSİTEYİ BURADA ÇALIŞARAK KAZANDIM

 “Ben üniversite sınavına hazırlanırken de burada ders çalıştım ve kazandım” diyen 27 yaşındaki Onur Minas “İnşallah KPSS’yi de kazanırım, tarih öğretmeni olurum” dedi. Kütüphanenin gayet güzel bir ortama sahip olduğunu savunan Minas, “Derse odaklanma, çalışabilme açısından evde bu imkânları sağlayamıyoruz. Bazen arkadaşlara yer kalamama gibi sıkıntı oluyor, daha da genişletilebilirse buraya talep daha çok artacak” açıklamasını yaptı. 

ÇOCUKLARIMIZIN KİTAP İHTİYACINI KARŞILIYORUZ

Çocuklarının kütüphane sayesinde kitap okuma alışkanlığı kazandığını söyleyen 45 yaşındaki Mete Akpınar, “15 güne bir kitap alıyoruz hatta çocuklar buraya gelmek için sabırsızlanıyor. 8 – 9 tane kitap alıyoruz bir hafta 15 gün okuyup geri getiriyoruz. Çocuklarda bir heyecan oldu, kütüphane ve kitap sevgisi oluştu” diye konuştu. “Buraya gelince kitap okuma isteğim arttı” ifadesini kullanan 12 yaşındaki Eylül Akpınar ise babasının söylediklerine ek olarak “Bir sürü kitap olduğu için seçip kitap alabiliyorum. Evde de kitapları heyecanlı heyecanlı okuyorum. Bazen test kitapları da alıyorum ve derste çalışıyoruz” dedi.

GENİŞLETİLİRSE DAHA İYİ OLUR

Keçiören Belediyesi Fatih Kütüphanesi’nde çalışan Zübeyde Aldemir, muhabirimizin kütüphanedeki yoğunluğu sorması üzerine “7 yaşındakilerde, 70 yaşındakilerde geliyor. Kitap okumak ve ders çalışmak için gelenlerin sayısı oldukça yüksek. Buranın genişletilmesi düşünülüyor herhalde, burası genişletilirse daha iyi olur. Kitapları alıp evlerine götürüyorlar burada okuma şansları fazla olmuyor. Daha çok ders çalışanlar bulunduğu için kitap okumaya fırsat kalmıyor. Ders çalışmak isteyenlere dahi bazen yer yetmiyor” yanıtını verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.