Keçiören’de Çevre Dostu Bahçe

Keçiören’de Çevre Dostu Bahçe

Keçiören’de bulunan Forum Taksi Durağı’nın çevreci şoförleri, dünyada örneği olmayan bir bahçe kurduklarını söylediler. Kurdukları bahçede geri dönüşüm maddelerini kullanan çevreci şoförler, amaçlarının çevreyi güzelleştirmek olduğunu ifade ettiler.

HABER MERKEZİ

Keçiören Etlik Forum AVM karşısında bulunan taksi durağı şoförleri, geçtiğimiz sene mart ayında ‘Forum Taksi Hatıra Ormanı’ adı altında bir bahçe kurdular. Kurdukları bahçede geri dönüşüm maddelerini kullanan çevreci taksiciler, fidanların etrafını çevrelemek için yaklaşık 8 bin adet maden suyu şişesi kullandıklarını aktardılar.

‘AĞAÇ FİDANI BAĞIŞLARINIZ MEMNUNİYETLE KABUL EDİLİR’

‘Hatıra ormanını’ gören vatandaşlar, bizzat gelip ‘ormanı’ inceliyorlar. Bahçenin içinde bulunan tabeladaki yazıyı okuyan vatandaşlar, yüzlerindeki hoş bir tebessümle ‘hatıra ormanını’ inceledikten sonra ayrılıyorlar. Mimar Kemal ve Müteahhit Akif imzalı tabeladaki yazıda şu ifadeler yer alıyor: “Öyle ilgiyle gülümseyerek bakıp geçip gitmekle olmuyor. Tasarım olarak Türkiye ve dünyada ilk ve tek olan nev-i şahsına münhasır bahçemize ağaç fidanları getirin de dikelim. Yani anladınız mı? Velhasıl çeşitli türlerde ağaç fidanlarına ihtiyacımız bulunmaktadır. Kısacası ağaç fidanı bağışlarınız memnuniyetle kabul edilir. Yapılan bunca edebiyata rağmen daha da fidan gelmezse yapılacak bir şey yok demektir. Artık anladınız mı?”

‘ESPRİ OLSUN DİYE BÖYLE BİR BAHÇE YAPTIK’

Espri olsun diye böyle bir bahçe yaptıklarını söyleyen Forum Taksi şoförleri, bahçenin yapımına geçen sene mart ayında başladıklarını söylediler. Bu tarz bahçe yapma fikrinin çıkış noktasını Forum Taksi şoförü Akif Altındal, şu cümlelerle ifade etti: “Burada daha önceden bir fidan vardı. Arkadaşın biri o fidanın çevresine 3-4 tane maden suyu şişesi koydu. Bahçe fikrinin çıkış noktası budur.”

‘AMACIMIZ ÇEVREYİ GÜZELLEŞTİRMEK’

“Amacımız burayı yeşillendirmek” diyen Altındal, sözlerine şöyle devam ediyor: “Durağa bir güzellik katmak, bahçe yapmak, çevreyi güzelleştirmek ve yoldan gelen geçenin ilgisini çekmektir.”

TÜRKİYE’NİN ÇEŞİTLİ YERLERİNDEN FİDAN GELDİ

Duyarlı vatandaşların Türkiye’nin çeşitli yerlerinden fidan getirdiklerini söyleyen çevreci şoförler, yoldan geçen vatandaşların bahçeye ilgi gösterdiklerini ve fotoğraf çektiklerini dile getirdiler.

MODEL OLDU

Bahçenin bir vatandaşa model olduğunu aktaran Altındal, “Geçtiğimiz zamanlarda adamın biri burayı görmüş. Geldi, burayı nasıl yaptığımıza dair fikir aldı. Kendisinin de bahçesi varmış, kendisi de bu bahçe gibi bir şey yapacağım dedi. Model olduk yani” dedi.

‘BU TARZ BİR BAHÇE DÜNYADA YOKTUR’

Vatandaştan hep olumlu tepki aldığını kaydeden çevreci şoför Akif Altındal, “Bu tarzda bir bahçe Türkiye’de yoktur, dünyada da yoktur” diye konuştu. Bahçedeki kayısı ağaçlarının çekirdekten yetişme olduğunu aktaran Altındal, diğer ağaçların ise fidandan yetişme olduğunu belirtti.

PET ŞİŞELERİNİ DE DEĞERLENDİRİYORLAR

Çevrede bulunan pet şişeleri de kullanmayı ihmal etmeyen çevreci şoförler, “Pet şişelerini değerlendirmek amacıyla kullandık ve içlerine tavuk yumurtası koyduk” diye konuştular…

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.