Kerkük Türk’tür Türk Kalacak!

Kerkük Türk’tür Türk Kalacak!

Kerkük’te yapılması düşünülen sözde referandum ile ilgili basın açıklaması yapan Alperen Ocakları Genel Başkanı Murat Aslan Kerkük’ün Türkmen şehri olduğunu ilelebet de Türk kalacağını belirtti.

Yaptığı basın açıklamasında, Kerkük’ün Anadolu’nun kapısını Türklere açan Malazgirt’ten de önce de Türklere ev sahipliği yapmış kadim bir Türkmen şehri olduğunu vurgulayan Aslan, emperyalist odakların sözde referandum ile Türk varlığını bu topraklardan silmek istediklerini, buna hiçbir şekilde müsaade edilemeyeceğini belirtti.

Bir damla petrolü insandan değerli görüyorlar

“Bir damla petrolü; oluk oluk akacak insan kanından daha değerli gören emperyalist odaklar ve onların Türk yurtlarındaki maşaları bu sözde bağımsızlık referandumuyla yeni bir terör devletinin temellerini atmaya ve Türkmen kardeşlerimiz başta olmak üzere Irak’ta yaşayan halkın tamamına ait olan petrol rezervinin üzerine oturmaya çalışmaktadır.” şeklinde sözde referandumun amaçlarından birini belirten Aslan, bu referandumun Irak’ta yaşayan hiçbir etnik grubun çıkarına olmadığını söyledi.

Acilen somut adımlar atılmalı

 Yapılacak olan sözde referandumun Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin toprak bütünlüğüne ve bağımsızlığına karşı büyük bir tehdit oluşturduğunu belirten Aslan, “Devletimiz, acilen somut adımlar atarak sözde yapılacak bağımsızlık referandumunu kesinlikle tanımadığını tüm dünyaya açıkça ilan etmelidir.” dedi.

Kerkük’te taviz verilmemeli

Türkiye’nin güvenliğinin Kerkük’ten başladığını söyleyen Aslan, Kerkük’ten taviz vermenin Türkiye’den, Azerbaycan’dan, Türkmenistan’dan, Kırım’dan vazgeçmek olduğunu belirtti. Sözlerine, “Kerkük meselesi ne bir parti meselesi ne de kuru bir hâkimiyet mücadelesidir, Kerkük meselesi milli güvenliğimizin mihenk taşı, tüm dünyadaki Türk milletinin var olma kavgasıdır!” şeklinde devam etti. Aslan, “Kerkük’te bir çatışma durumu olduğunda Alperenlerin aziz Türk milletiyle beraber fiili olarak orada bulunacağından hiç kimsenin şüphesi olmasın.” dedi.

Emrah Özcan/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.