Kıbrıs Gazilerinden EŞİTLİK TALEBİ

Kıbrıs Gazilerinden EŞİTLİK TALEBİ

Kıbrıs Gazileri, aldıkları düşük aylıklar nedeniyle zor günler geçirdiklerini söyleyerek,  maaşlarının iyileştirilmesini istiyor. Gaziler arasında ayrım yapılmaması gerektiğini söyleyen Kıbrıs Gazileri, eşit seviyede maaş verilmesini talep ediyor.  

Kıbrıs Gazileri, aldıkları düşük gazi aylığı nedeniyle zor günler geçirdiklerini belirterek maaşlarının iyileştirilmesi için yetkililerden yardım talep ediyor. Ulus'taki Mehmetçik Gazinosu'nda sıklıkla bir araya gelerek eski günleri yad eden Kıbrıs Gazileri, gaziler arasında ayrım yapılmaması gerektiğini söyleyerek, tüm gazilere eşit seviyede maaş verilmesini istiyor.  

EN AZ ASGARİ ÜCRET VERİLMELİ
Kıbrıs Gazileri adına Habervaktim'e konuşan Gazi Edip Deniz, "Sosyal güvencesi olan bir Kıbrıs Gazisi arkadaşımız 635 TL maaş alıyor. Sosyal güvencesi olmayan bir arkadaşımız ise bin 100 TL'nin üzerinde aylık alıyor. Gazi arkadaşlara bu aylık yetmiyor. Evini bu aylıklarla geçindiren arkadaşlarımız var. Biz Gaziler arasında ayrım yapılmaması gerektiğini düşünüyoruz. Tüm gazilere eşit seviyede aylık verilmesini istiyoruz. Gazi maaşımız asgari ücret tutarına yükselmesi bile bizlere yeter. Biz fazla bir şey istemiyoruz" dedi.   

EVİNİ GEÇİNDİRMEKTE ZORLUK ÇEKENLER VAR
Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Başbakan Binali Yıldırım ve birçok yetkiliye seslenen Kıbrıs Gazileri, "Reisimiz ve Hükümetimiz Kıbrıs Gazilerinin bu mağduriyetini gidereceğinden şüphemiz yok. Biz her daim onların emrindeyiz. Bizim tek isteğimiz Kıbrıs Gazileri'nin başkalarına muhtaç edilmemesi. Çünkü çoğu Kıbrıs Gazisi aldıkları bu maaş ile evini geçindirmekte zorluk çekiyor. Biz sadece adalet istiyoruz. Biliyoruz ki memleketimiz zor günlerden geçiyor. 7 düvele karşı savaşıyoruz. Onun için devletimizi zorda bırakacak bir maaş istemiyoruz" diye konuştu.

KÜLLİYE'YE DAVET EDİLMEYİ BEKLİYORLAR
Kıbrıs Gazisi Halil İbrahim Tatlıtürk ise 25 bin civarında Kıbrıs Gazisi'nin hayatta olduğunu belirterek, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı çok seviyoruz. Cumhurbaşkanımızın muhtarları dinlediği gibi bizi de dinleyip Külliye'de ağırlamasını istiyoruz. Kıbrıs Gazilerini de göz önünde tutsun. Beştepe'ye davet edilmeyi bekliyoruz. Bilsin ki Kıbrıs Gazileri her ne olursa olsun yanındadır" şeklinde konuştu. 

 OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM- 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.