Kış gelmeden kombi bakımını yaptırın

Kış gelmeden kombi bakımını yaptırın

Ankara Kombiciler Birliği üyesi deneyimli kombici Tamer Sağlam, daha tasarruflu, sağlıklı ve verimli doğalgaz kullanımı için tavsiyelerde bulundu.

Doğalgaz günümüzde kullanılan en yaygın enerji kaynaklarından bir tanesidir. Rezerv olarak çok yaygın olması ve düşük maliyetinden ötürü tüm dünyada tercih edilmesi sebebiyle hayatımız için vazgeçilmez bir noktaya erişti. Ancak zaman zaman doğalgaz zehirlenmeleri gündeme gelmektedir. Doğalgazın sessiz tehlikesinden korunabilmek için kombilerin bakımları zamanında ve düzenli olarak yapılması uzmanlarca önerilmektedir.

BAKIMSIZ KOMBİ ÇOK YAKAR

Bakım yapılmayan kombilerin arıza çıkardığını ve ısınmak için daha fazla tutarlarda faturalar ödendiğini belirten Sağlam, “Kombilerin, yılda bir olmak üzere genel bakım ve üç yılda bir kimyasal bakım dediğimiz bir bakım yapılması gerekiyor. Doğalgaz zehirlenmelerinin önlenmesi için bunlar önemli. Hava kanalının açık olup olmadığı, gaz alım cihazının çalışıp çalışmadığı, gaz kaçağının olup olmadığı gibi kontroller yapıyoruz. Vatandaşlar bunların bilincinde olmayabiliyor ancak biz görev sorumluluğumuz içinde onları uyarıyoruz. Bakım yapılan kombi daha tasarruflu bir performans sergiliyor.” dedi.

DÜZENLİ BAKIM YAPTIRILMALI

Bakım için talebin çok az olduğunu genelde arıza üzerine hizmet verdiklerini ifade eden Sağlam, “Kombinin bakım zamanının gelip gelmediği konusunda vatandaşlar emin olamayabilirler ve bu konuda insanlarımız çok fazla duyarlı değiller ama düzenli olarak bakım yaptırılması gerekmektedir. Bize gelen çağrılar genelde arıza üzerine oluyor, bakım için arayan oranı çok az.” diye konuştu.

Cihan ÖZKAN/HABERVAKTİM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.