‘Kızılay’a Doğrudan Sefer İstiyoruz’

‘Kızılay’a Doğrudan Sefer İstiyoruz’

Sincan ve Çayyolu Metro güzergâhı üzerinde yaşayan vatandaşlar, bulundukları bölgelerden şehir merkezine doğrudan otobüs seferlerinin kaldırılması üzerine ulaşımda zorlanmaya başladıklarını söyledi.

Vatandaşı daha çok raylı sisteme yönlendirme projesi kapsamında Ağustos 2014 tarihinden itibaren uygulamaya konulan Sincan ve Çayyolu Metro güzergâhı üzerinde bulunan otobüslerin şehir merkezi yerine Metro duraklarına ring yapması vatandaşa zaman kaybettiriyor.

Zaman Kaybı Çok Oluyor 

Sincan ve Çayyolu Metro hatlarının ring seferleri bu bölgelerden aldıkları yolcuları en yakın Metro durağına taşıyor. Fakat vatandaşlar bu durumdan dolayı özellikle iş ve okul giriş çıkış saatlerinde bir hayli zaman kaybına uğradıklarını belirtiyor. Uygulamanın iyi olduğunu ancak yeterli olmadığını belirten vatandaşlar, “ Uygulama aslında güzel trafiğe takılmıyorsunuz ama Metro durağına ulaşımda da ayrı bir trafik oluyor. Yerleşim yerleri ile Metro durakları arası mesafe fazla. Ayrıca tek otobüs ile gidebiliyorken bir nevi iki vesait yapıyoruz. Yoğun saatlerde de bunu kimse istemiyor çünkü herkes bir yere yetişme telaşında. Sabahları birçok ring otobüsü boş gidiyor onun yerine bu saatlerde aralara doğrudan hat verilebilir belediye bu duruma bir çözüm bulabilir. “ dedi. 

Özel Halk Otobüsleri Yeterli Gelmiyor 

Öte yandan Özel Halk Otobüslerinin olduğunu fakat onlarında kalabalığa yeterli gelmediğini belirten vatandaşlar, “Sincan, Etimesgut semtleri nüfus olarak çok kalabalık ilçeler. Özel Halk Otobüsleri çok sık olarak sefer yapıyor. Fakat onlarda yeterli gelmiyor çoğu zaman ilk duraktan birkaç durak sonra tamamen doluyor ve binemiyoruz. Şehir merkezine mesafe çok uzun olduğu için çok sıkışık bir şekilde de yolculuk yapmak bir hayli zor. Bu zamanda Başkente bu şekilde toplu ulaşım yakışmıyor. “ şeklinde konuştu. 

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.