Konsept kafelere ilgi büyük: Tasarım olarak dikkat çekiyor

Konsept kafelere ilgi büyük: Tasarım olarak dikkat çekiyor

Ankara’nın tarihi sokaklarında ekmeğini hobilerinden kazanan insanların mekânlarını inceledik. Zaman zaman insanlara nostaljiyi hatırlatan mekânlar birer sanat evi gibi…

Ankara’nın tarihi sokaklarında hobilerinden ekmeğini kazanan insanların ‘konsept kafe’ mekanları yerli ve yabancı birçok kişinin dikkatini çekiyor. Sizler için Ankara sokaklarında ‘konsept kafe’ niteliğinde mekanları inceledik.

kafe4.jpg

Ankara‘nın tarihi sokaklarında dolaşırken birçok tarihi mekân karşınıza çıkıyor. Bu mekânlar yerli ve yabancı birçok turisti ağırlarken insanlar bir kahve ya da çay içme gibi ihtiyaçların yanı sıra eşsiz manzaraların ve mekânların tarihi kokusunu içine çekmek için kendine dinlenecek yerler arıyor. Bu dinlenecek yerlerin adı ise günümüzde kafe ve restoran olarak geçiyor. İnsanların dinlenirken yaptığı hoş sohbetler ve içecekler de önemliyken, işletmecilerin hobi ve zevklerinden oluşan iç tasarımlar insanların dikkatini çekiyor.

kafe2.jpg

“BAKTIKÇA GÖZLERİMİN İÇİ PARLAR”

Vintage&Plak Teras Cafe işletmecisi Eray Mersin’de konsept kafelerin sahiplerinden biri. İşletmeci Mersin, babasının mesleğinden dolayı merakı sayesinde hobi olarak başladığı kaset, kasetçalar ve radyolardan oluşan koleksiyonundan açtığı mekânı işletiyor. Mekânında yaklaşık 2 bin kaset, plaklar, 1970’li ve 1980 yıllarından kalma kasetçalarlar bulunan Mersin, Ankara Kalesi’ne gelen yerli ve yabancı turistlerin dolaşırken Pirinç Han’a kadar indiklerini, geçip giderken mekânının insanların dikkatini çektiğini ve müşterilerini beklediğini belirtiyor. Mersin, “Böyle bir hobi olunca insanın önce gönlüne sonra evinin içine dolmaya başlıyor, sonra sığmıyor, mesleğimi bıraktıktan sonrada bizde böyle bir mekân açtık eşimle birlikte. Baktıkça gözlerimin içi parlar” ifadesini kullanıyor.

kafe3.jpg

“TASARIM OLARAK DİKKAT ÇEKİYOR”

Mekânın girişinde nostaljik bir müzik dolabı müşterileri karşılıyor. Aynı zamanda 1957 yılına ait bir radyo ile kasetlerden şarkılar çalınıyor. İçeride ise yine 20. yy sonlarından özellikle 1980’li yıllardan kalma kasetçalarlar kasetler ve ses cihazları bulunuyor. Üst katında ise güzel bir Ankara manzarası bulunan mekâna dinlenmek için geldiklerini söyleyen müşteriler ise tasarım olarak dikkatlerini çektiğini ve bu tip yerlere emek verildiğinin belli olduğunu kaydediyor.

Cemal Emre Kurt / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.