Konya’da dehşet anları: 5 kız öğrenci bıçakla sınıf arkadaşının kapısına dayandı
Konya’da yaşları 13 ile 14 arasında değişen 5 kız öğrenci, okulda tartıştıkları 12 yaşındaki arkadaşlarının evine giderek kapısına bıçak dayadı. Küfredip tehditler savuran kızların o anları, mağdur öğrencinin cep telefonu kamerasına yansıdı.
Olay, 2 Ekim günü Meram ilçesi Havzan Mahallesi’nde meydana geldi. Vali Necati Çetinkaya Ortaokulu öğrencisi Z.D.K. (12), okul çıkışında bir arkadaşıyla birlikte evine gitti. İddiaya göre, okulda makyaj yaptıkları için eleştirilen 5 kız öğrenci, tartıştıkları Z.D.K.’nin adresini bularak kapısına geldi.
Kızlardan birinin elinde bıçak olduğunu fark eden Z.D.K., kapıyı açmadı. Grup, kapıyı tekmeleyip hakaretler savurduktan bir süre sonra binadan ayrıldı. O anlar, Z.D.K. tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.
GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI
Binanın güvenlik kamerasına, 5 kız öğrencinin apartmana giriş yaptığı anlar yansıdı. Ayrıca öğrencilerin, Z.D.K.’nin adresini öğrenmek için mahalledeki bir bakkalın çırağını bıçakla tehdit ettiği anlar da güvenlik kayıtlarında yer aldı.
“EVE GİRSELERDİ SONUÇLARI ÇOK AĞIR OLABİLİRDİ”
Z.D.K.’nin babası Mesut Kızılok, olayın ardından yaşadıkları korkuyu anlattı:
“5 kişilik bir kız grubu, kızım evde yalnızken geliyor. Birinin elinde bıçak olduğunu açıkça görüyoruz. Kamera kayıtlarında da net şekilde belli. Eve girmeye çalışıyorlar, pencereye tırmanmak istiyorlar. Kızım kapıyı açmış olsaydı sonuçları çok vahim olabilirdi. O çocuklar da bizim geleceğimiz ama bu davranışları nereden öğrendiler, anlamak güç.”
“KIZIMIN PSİKOLOJİSİ BOZULDU, OKULA GÖNDEREMİYORUM”
Baba Kızılok, polise giderek şikayetçi olduklarını belirtti:
“Ülkemizde akran zorbalığı ne yazık ki artıyor. Bunun cinayetle sonuçlanan örnekleri var. Kızımın psikolojisi bozuldu, hayati tehlikesi olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle şu anda okula gönderemiyorum. Çünkü artık kimseye güvenemiyorum.”
Kaynak:DHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.