KOVALI ÖNLEM

KOVALI ÖNLEM

Çayyolu metrosunun Söğütözü durağı, yağmur sularıyla büyük bir mücadele veriyor. Kaynağı bilinmeyen ve tavandan akan sular nedeniyle göle dönen metro durağında önlem ise kova ve çekçek ile alınıyor.

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-


Başkent’te son günlerde etkili olan yağmurun da etkisiyle önceki yıllarda olduğu gibi metro istasyonları su sızdırmaya devam ediyor.

METRODA KÖŞE KAPMACA
Ankaray ve Batıkent metro istasyonlarından sonra, Çayyolu metro hattındaki Söğütözü durağında su sızıntı nedeniyle oluşan görüntü Başkentlilere “yok artık” dedirtiyor. Yağmur suyu sızıntısından dolayı göle dönen istasyonda, kovalı ve çekçekli önlem alınıyor. İstasyonun çeşitli yerlerine vatandaşların dikkatli olması için uyarı levhaları bırakılsa da zemini kaplayan su birikintisi Başkentliye büyük bir tehlike oluşturuyor. Tavandan sızan su damlarına yakalanmamak için ise adeta istasyon içerisinde köşe kapmaca oynanıyor.  Etkili yağan yağmurlarda ise durumun daha içler acısı olduğu kaydediliyor.
SÜREKLİ SU BASIYOR
Söğütözü istasyonunda görüştüğümüz bir yetkili, tehlikeye neden olan sızıntı sorununa karşı birtakım önlemler alınmasına rağmen sorunun bir türlü çözülemediğini anlattı. Metro yetkilisi, “Tavandaki su akıntısından dolayı ASKİ yetkilileri gelip burada bir çalışma yaptı. Ancak suyun kaynağı tespit edilemedi. Biz de suyun nereden geldiğini bilemiyoruz. Burada sürekli aynı manzaralar yaşanıyor. Geçmişte burayı birkaç sefer su bastı” dedi. İstasyondaki bir başka çalışan ise suyun “demir kafes” diye anılan yerden geldiğini savundu.
YAKIŞMAYAN GÖRÜNTÜLER
Söz konusu duruma ise vatandaşlar sert tepki gösterdi. Sinan Yiğit adındaki bir metro kullanıcısı, “Yeni açılan bir metroya bu görüntüler yakışmıyor. Baksanıza tavan sürekli akıtıyor. Her yerde kova görüyoruz. Sızan damlalar üzerimize kirletiyor. Söğütözü metrosundaki bu sıkıntıya biran önce önlem alınmalıdır çünkü ilkbahar yağışları başladığı zaman yine ağzına kadar metroyu su basacak” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.