Küçük Aybars'tan büyük dua

Küçük Aybars'tan büyük dua

9 yaşındaki Aybars Oklar, ilk kez ziyaret ettiği Hacı Bayram-ı Veli gibi büyük bir evliyanın kabri başında, Ortadoğu'da öldürülen yaşıtları için dua etti, oyun çağındaki masum çocukların öldürülmemesini istedi.   

Bir ziyaret kapsamında Başkent'in simge mekanlarından biri olan Hacı Bayram-ı Veli Türbesi'ni annesi ile ilk kez ziyaret etme fırsatı bulan 9 yaşındaki Aybars Oklar, herkese örnek olacak bir davranışa imza attı. Küçük Aybars,Suriye'de öldürülen masum çocuklar ile çeşitli sebeplerden ötürü gözyaşı bir türlü dinmeyen yaşıtı olan çocuklar için ellerini açarak Hacı Bayram-ı Veli gibi büyük bir evliyanın kabri başında Allah'a dua etti. 

HİÇBİR ÇOCUK ÜZÜLMEMELİ 

Küçük Aybars, masum çocuklara hiçbir şekilde zarar verilmemesini isteyerek, Ramazan Bayramı'nın yaklaşması nedeniyle tüm çocukların yüzünün güldürülmesi gerektiğini söyledi. 9 yaşındaki Aybars, oyun oynaması gereken çocuklara acı çektirilmemesini istedi. Aybars, ayrıca camilerde de küçük oyun alanlarının kurulmasını talep etti.  

BU ZULME SON VERİLMELİ

Aybars Oklar'ın öğretmen annesi ise "Günahsız ve masum çocukların öldürülmesi kadar büyük bir kötülük olmasa gerek. Çocuklarımız ister istemez Ortadoğu'da yaşanan bu haberlere şahit oluyorlar. Onun için bu zulme son verilmeli. Bayram, çocuklar için şeker tadında olmalı" dedi.  

OSMAN AKDOĞAN / HABERVAKTİM-

 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum