Küçük esnafın derdi bitecek

Küçük esnafın derdi bitecek

AK Parti Altındağ İlçe Başkanı Ahmet Karaca, küçük esnafı ayakta tutup, AVM’lere karşı korumak için önemli bir projeyi hayata geçireceklerini açıklayıp, “Esnafımızı cazip hale getirmek için yeni bir adım atmış olacağız” dedi.

AK Parti Altındağ İlçe Başkanı Ahmet Karaca, geçtiğimiz ay yapılan ilçe kongresinde yeniden seçilerek güven tazeledi. İlçe başkanlığı görevinde 3. dönemi olan usta siyasetçi Karaca, gazetemize yaptığı açıklamada yönetim kadrosunu yüzde 70 oranında değiştirdiklerini söyledi. Başkan Karaca, yeni yönetimde gençlere, kadınlara ve ilçe teşkilat komisyonlarındaki tecrübeli kişileri daha fazla yer verdiklerini belirtti. 

BÜYÜK BİR HEYECANLA 2019 İÇİN SAHAYA İNDİK 

dsc_0274-duzgun.jpg

Yeni yönetimi daha aktif hale getirdiklerini kaydeden Başkan Karaca, “Gençlik kollarından, kadın kollarından ana kademede görev yapması için yeni arkadaşlar seçtik. Komisyonlarımızda bulunan kişilere görev verdik. Yani tabandan gelen kişilere, bu davaya gönül veren, emek veren kişilere görev verdik. Bu arkadaşlarımızda güzel bir heyecan var ki ve bu heyecan bitmiyor adeta yeniden yenileniyor. Biz de o heyecanla yolumuza birlikte devam ediyoruz. Biliyoruz ki önümüzdeki süreç çok önemli. 2018’i çok iyi yürümemiz gerekiyor ki 2019’daki hedefimizi bulalım. Şimdiden 2019 için start verdik” dedi.  

MAHALLELERDE DAHA İYİ TEŞKİLATLANILACAK 

Mahallelere çok önem verdiklerini belirten Başkan Karaca,  “Mahallelerimizdeki teşkilatlanmayı çok iyi kuruyoruz. Mahalle yönetimlerimizde o mahallenin her köşesinden bir temsilci mutlaka olacak. Arkadaşlarımızdan kendi mahallerini çok iyi bilmelerini isteyeceğiz. Mahallerine iyice hakim olacaklar. Kimin derdi, kimin sıkıntısı varsa o kişilere hemen ulaşılacak. Bir de mahalleye yeni taşınan kişiler ziyaret edilecek. İnsanlarımızın iyi gününde, kötü gününde yanındaydık bundan sonra da daha hassas davranacağız” diye konuştu. 

SANDIK BAZLI ÇALIŞILACAK 

dsc_0270.jpg

Altındağ’daki her seçmene ulaşabilmek için mahallelerde sandık bazlı ve seçmen listesi üzerinden koordineli bir ekiple çalışacaklarını da aktaran Başkan Karaca, “Mahallelerimizde sandık bazlı çalışacak 9 arkadaşı görevlendireceğiz. Bu arkadaşlar sandıklarında bulunan seçmenlerden sorumlu olacak. Bu 9 arkadaşımız hemen bir araya gelebilecek ve ortak çalışacak. Bu şekilde biz ne kadar oy alacağımızı önceden aşağı yukarı tahmin edeceğiz” şeklinde konuştu.

AVM’LERE KARŞI KÜÇÜK ESNAFIN ELİNDEN TUTULACAK

dsc_0267.jpg

Başkan Ahmet Karaca, mahalle esnafını AVM’lere karşı korumak için hayata geçirmeyi düşündükleri projeyle ilgili de bilgi verdi. Karaca, “Biz AVM’lere karşı değiliz ama AVM’ler hem şehrin içerisinde hem de insanlar oraya ister istemez yöneliyor. İnsanlar kendi mahallelerindeki esnafları unutuyor. Biz diyoruz ki kendi mahalle esnafımızı da cazip hale getirelim. Bunun için ilgililerle ve belediyemizle bir araya geleceğiz. Ne yapılabilir onları konuşacağız. Bizim fikrimiz, küçük esnaftan alışveriş yapan kişilerin de bir şeyler kazanması. Nasıl ki büyük mağazalar ve AVM’ler alışveriş sonrası müşterilerine küçük hediyeler vererek ya da indirim yaparak onları memnun ediyorsa biz de bunu yapmalıyız. Bu projeyi yakında hayata geçirmeyi düşünüyoruz. Öncelikle pilot bölge olarak birkaç caddeyi belirleyeceğiz daha sonra genele yayacağız” ifadelerini kullandı. 

KÜÇÜK ESNAFTAKİ MUHABBET YENİDEN BÜYÜYECEK

Bu şekilde küçük esnafın yüzünü de güldüreceklerini kaydeden Başkan Karaca Altındağ’da AVM’nin olmadığını hatırlatarak şunları söyledi: “Küçük esnafı unutmamak lazım. Ayakta kalabilmeleri için onlar da iş yapabilmeli. Projemiz bu konuda devreye girerek küçük esnafımızın elinden tutacağız. Müşteri ile esnaf arasındaki o eski muhabbet de canlanacak böylelikle. Paranız olmadığı zaman küçük esnaf ürün veriyor, sizi idare ediyor ama süpermarkette, AVM’de öyle değil. Hep şunu diyorum manav ürününü manavdan alacaksın, kasap ürününü kasaptan alacaksın, şarküterini şarkütericiden, gıda ile ilgili şeyleri marketlerden alacaksın.” 

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.