Kukla sanatçılarından salon talebi

Kukla sanatçılarından salon talebi

Hamamönü sanatkârlarından Can İbrahim Atlı, “Mimarisi ruhu itibariyle burası sanatın merkezi olabilir bunun için en büyük isteğimiz tiyatro salonu açılmasıdır ” dedi.

Geleneksel Türk Tiyatrosunun önemli parçalarından birisi olan kukla ve gölge oyunlarını ülke çapında sergileyen Hadi Poyrazoğlu Geleneksel Tiyatrosunu Yaşatma Derneği daha önce kukla oyunu izlememiş memleketin ücra köşesindeki çocuklara ulaşıyor.

Amacımız Ulaşamayanlara Ulaşmak 

Derneğin atölye çalışmalarını yürüten ve aynı zamanda kendisi de tiyatro oyuncusu olan Can İbrahim Atlı amaçlarının bu geleneği devam ettirmek ve daha çok izleyiciye ulaşmak olduğunu belirtirken, “Bizim amacımız Hadi Baba geleneğini sürdürerek Geleneksel Türk Tiyatrosunun önemli parçası olan kukla ve gölge oyunlarını özellikle çocuklarla buluşturmak. Bu sektöre eleman kazandırmaktan ziyade bu sanatı icra edenlere seyirci kazandırmak bizim en büyük gayemiz. Bu süreçte Kültür Bakanlığı ile ortak çalışıyoruz. Bakanlık bizi bu sanatı daha az gören ulaşma imkânı olmayan yerlere gönderiyor. Bizde büyük bir zevkle yapıyoruz bu işi. Gösterilerimiz için ihtiyaç duyduğumuz kuklaları burada atölyemizde üretiyor özellikle üniversitelerin tiyatro kulüplerinden arkadaşlara burada yardım ediyor gelişimlerine katkıda bulunuyoruz” dedi.

Şehrin Sanat Merkezi Olabilir

Hamamönü’nün sanatsal faaliyetler için çok önemli bir yer olduğunu da söyleyen Atlı, “Hamamönü mimari, şehircilik ve turizm açısından çok güzel. Burası Geleneksel Türk Tiyatrosunun ve  aynı zamanda şehrin sanat merkezi olabilir ruhu buna çok uygun. Bunu daha da geliştirerek insanları burada tutabiliriz. Çok takdir ediyoruz böyle bir yer yapmalarını ve gelişmesi için öneri sunuyoruz. Buranın en büyük eksikliği bir tiyatro salonunun olmaması insanlar burada yiyor içiyor ve daha sonra gidiyor burada tutamıyoruz. Bir tiyatro salonu olsa bir sinema olsa toplu halde insanlar buraya gelicek ve hem sanat hem buranın esnafı kazanacak. Burası bizim memleketimiz,  kültürümüzü şehrimizi savunmak zorundayız” şeklinde konuştu. 

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.