Kuleye yap işlet devret modeli

Kuleye yap işlet devret modeli

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, tamamlanmasına karar verilen Cumhuriyet Kulesi'yle ilgili "Yap -İşlet- Devret modeliyle belediyenin kaynaklarını kullanmadan tamamlama arzusundayız" dedi.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, ilçede yapılan halk oylamasının ardından tamamlanmasına karar verilen Cumhuriyet Kulesi'ndeki son gelişmelerle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.  Geçtiğimiz günlerde Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Keçiören İlçe Temsilciliği'nde katıldığı bir programda kulenin akıbeti hakkındaki bir soru üzerine açıklama yapan  Başkan Ak, kulenin tamamlanması için gerekli olan imar değişikliğinin bugünlerde Keçiören Belediyesi'nin gündeminde olduğunu söyledi.  

MAHKEME KARARININ KALKMASI BEKLENİYOR

Kuleyle ilgili geçmişte alınan mahkeme kararının iptali için şuan yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirten Başkan Ak, "Mahkeme kararını ortadan kaldırabilmek için bizim imar değişikliği yapmamız gerekiyor. Keçiören Belediye Meclisi'nde imar değişikliği gündemde. İmar değişikliğini Büyükşehir Belediyesi'ne göndereceğiz, Büyükşehir onayladığı takdirde imar değişikliği tamamlanmış olacak. Yeni bir mahkeme süreci ile hukuki gerekçe ortadan kalkacak. Şuanda mahkeme kararı gereceğince çivi çakamıyoruz. Kuleyi kaçak bina olmaktan çıkartmamız lazım. Onun çalışmasını yapıyoruz " dedi.  

KULE İÇİN EK OTOPARK ARANIYOR

Kulenin eksikliği ve revizyonu ile ilgili bir çalışma yapıldığını da kaydeden Başkan Ak, "Projeyi tekrar revize etmeye çalışıyoruz. Kuleye otopark eklemeye çalışıyoruz. Tekrar o bölgeyi yapılandırmaya çalışıyoruz. Ulaşımla alakalı sıkıntıları halletmeye çalışıyoruz" diye konuştu. 

BELEDİYE KAYNAKLARI KULLANMADAN TAMAMLANACAK

Başkan Ak, kuleyi belediye kaynaklarından para harcamadan bitirmeye çalıştıklarını da açıklayarak, "Kuleyi Yap -İşlet- Devret modeli ile belediyenin kaynaklarını kullanmadan tamamlama arzusundayız. Bunu başarabilirsek hiçbir zararımız olmayacak tam aksine kuleyi kazandırmış olacağız" şeklinde konuştu.   

OYLAMADAN "TAMAMLANSIN" ÇIKTI

Keçiören’de 2002’te temeli atılan ve 144’üncü metrede inşaatı yarım kalan Cumhuriyet Kulesi için geçtiğimiz 25 Kasım'da 5 farklı noktada halk oylaması yapılmış ve vatandaşların yüzde 76’sı kulenin yıkılmayıp yapılmasını istemişti.

CUMURBAŞKANI'NA BİLGİ VERİLDİ

Halk oylamasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna’ya bilgi verilmiş, projenin güncellenip daha fonksiyonel hale getirilerek Keçiören’in ve vatandaşların hizmetine sunulacağı açıklanmıştı.

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.