Külliye’de Ramazan seferberliği: Başkent orucun maneviyatını yaşayacak
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Ramazan ayı boyunca konserlerden sergilere, konferanslardan kitap günlerine uzanan kapsamlı etkinlik programı düzenlenecek. Programlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde gerçekleştirilecek.
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Ramazan ayı dolayısıyla geniş kapsamlı bir etkinlik takvimi hazırlandı. Devlet ile milletin bir araya geldiği adreslerden biri olarak gösterilen Külliye’deki programlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde gerçekleştirilecek. Organizasyonlar kapsamında çocuklara, gençlere ve ailelere yönelik kültürel ve sanatsal faaliyetler düzenlenecek.

KÂBE ÖRTÜLERİ SERGİSİ ZİYARETE AÇILIYOR
Ramazan etkinlikleri çerçevesinde kutsal emanetler temalı Kâbe Örtüleri Sergisi sanatseverlerle buluşacak. Sergi, Cumhurbaşkanlığı Beştepe Millet Camii’nde ziyaret edilebilecek. Mukaddes hatıraların yer aldığı sergide, geçmişten günümüze uzanan manevi miras ziyaretçilere sunulacak.

TASAVVUF MÜZİĞİ VE İLAHİLER KONGRE MERKEZİ’NDE
Etkinlik takviminde konser programları da yer aldı. 19 Şubat Perşembe günü saat 21.00’de Cumhurbaşkanlığı Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu sahne alacak. Tasavvuf musikisinin seçkin eserleri dinleyicilere sunulacak.
20 Şubat Cuma günü saat 21.00’de aynı merkezde sanatçı Mehmet Kemiksiz ve Enderûn Hâfızlar Topluluğu konser verecek. Programda Ramazan ayının manevi atmosferini yansıtan eserler seslendirilecek.
21 Şubat Cumartesi günü saat 21.00’de usta sanatçılar Ender Doğan ve Fatih Koca dinleyicilerle buluşacak. Konser yine Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

KONFERANS VE GENÇLİK BULUŞMASI
Ramazan programı kapsamında 21 Şubat Cumartesi günü saat 15.30’da Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde yazar Hayati İnanç konferans verecek. Ramazan ayının faziletlerine ilişkin değerlendirmelerin yer alacağı etkinlikte katılımcılarla söyleşi gerçekleştirilecek.
Dijital içerik üreticisi Sertaç Güngör de çocuklar ve gençlerle bir araya gelecek. 21 Şubat Cumartesi günü öğle namazı vaktinde Cumhurbaşkanlığı Beştepe Millet Camii’nde düzenlenecek “Sertaç Abi ile Büyük Ankara Buluşması” programında gençlere yönelik sohbet yapılacak.

KİTAP GÜNLERİ VE SERGİLER
Cumhurbaşkanlığı Millet Sergi Salonu, 19-26 Şubat tarihleri arasında “Külliye’de Ramazan Kitap Günleri”ne ev sahipliği yapacak. Organizasyonda binlerce eser okuyucularla buluşturulacak. İlim, kültür ve sanat alanındaki yayınlar ziyaretçilerin ilgisine sunulacak.

Ramazan ayı süresince gerçekleştirilecek etkinliklere vatandaşların davetli olduğu bildirildi. Programlar kapsamında konserler, sergiler, konferanslar ve kültürel buluşmalarla başkentte geniş katılımlı organizasyonlar düzenlenecek.
Kaynak:HABER MERKEZİ

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.