Kültürler arası köprü kuracak

Kültürler arası köprü kuracak

İlk sayısı Temmuz’da çıkan ‘Türk Arap Dünyası’ dergisi Arap dünyası ile Türkiye arasında kültürel köprü kurma işlevini üstendi. Türkçe ve Arapça olarak iki dilde hazırlanan dergide dünya gündemindeki konular uzmanlar tarafından değerlendiriliyor.

‘Türk Arap Dünyası Dergisi’ Ocak 2016’da faaliyete geçen Türk Arab World internet sitesi tarafından Arapça ve Türkçe dillerinde sürekli olarak yayımlanıyor. Türkiye’nin ve dünyanın gündeminde öne çıkan konuların uzman bir akademisyen kadro ile derinlemesine analiz edildiği bir dergi olarak hazırlandı. Dergide önemli konularla ilgili alanında uzman kişilerle yapılan söyleşilere yer veriliyor. Önem arz eden haber dosyalarının hazırlanacağı derginin öncelikli amacı Türkiye kamuoyunun ve dış politika çevrelerinin Ortadoğu ve Arap dünyasına daha fazla ilgi göstermesini teşvik etmek olduğu belirtiliyor. Ayrıca akademik çevreler ile dış politikamızdaki izleme, analiz etme ve karar alma mekanizmalarının istifade edebileceği bir içerik sunuyor. Derginin Genel Yayın Yönetmeni Recep Ekmekçi’den aldığımız bilgiler ışığında derginin hazırlanmasındaki en önemli işlevin Türk ve Arap dünyası arasında köprü kuracak olmasıdır.

ORTADOĞU VE ARAP ALT SİSTEMİNİ  ETKİLEME POTANSİLEYİNE SAHİP

 ‘Türk Arap Dünyası’ dergisinin çalışma alanları tarih, kültür, siyaset, sosyoloji, hukuk, jeostrateji, güvenlik, istihbarat, ekonomi, savunma, psikoloji ve coğrafya alanlarında disiplinler arası işbirliğini kapsıyor. Böylelikle ‘Türk Arap Dünyası Dergisi’ okuyucuya çok boyutlu bir etkileşim yelpazesi sunuyor. Dış politika süreçlerinin birbirleriyle ilişkisi ve ülkemizin yakın çevresindeki sıcak gelişmeler dikkate alındığında, Ortadoğu ve Arap alt sistemini etkileme potansiyeline sahip diğer olay ve süreçler de derginin ilgi alanına giriyor. Aynı zamanda ‘Türk Arap Dünya Dergisi’ Ortadoğu ve Arap politikaları ve gündemi özelinde nitelikli araştırma ve analizlerin yayımlandığı uluslararası ilişkiler dergisi unvanına da sahiptir.

İlk sayıda Türkiye’de Partili Cumhurbaşkanı yazısı ile başkanlık sistemi değerlendirilmiştir. Bunanla birlikte 3. Havalimanı Çalışmalarına yer verilmiştir. İslam dünyası Sendikacılar Uluslararası Sempozyumu sonrasında yaşanana gelişmeler ile ilgili Memur-Sen Konfederasyonu Gelen Başkanı Ali Yalçın il bir röportaj gerçekleştirilmiştir. HAKAN ŞAHİN -  HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.