Kum Mucit kimdir, ne iş yapıyor? Hasan Kum kimdir, nereli?

Kum Mucit kimdir, ne iş yapıyor? Hasan Kum kimdir, nereli?

TRT dizisi Gönül Dağı’nın amcaoğulları Taner, Veysel ve Ramazan’ın icatlarında kimden esinlendikleri belli oldu. Dizinin Kum Mucit’ten danışmanlık desteği aldığı ortaya çıktı. Peki Kum Mucit kimdir, ne iş yapıyor? Hasan Kum kimdir, nereli?

Devlet kanalı TRT 1’in sevilen dizisi Gönül Dağı’nın amcaoğulları Taner, Veysel ve Ramazan’ın icatlarında kimden esinlendikleri belli oldu. Dizinin Kum Mucit’ten danışmanlık desteği aldığı ortaya çıktı. Peki kimdir bu Kum Mucit?

Gönül Dağı'nın İcat Danışmanı Kum Mucit merak ediliyor. Asıl adı Hasan Kum olan mucit sorgulanıyor. İnternet kullanıcıları şu soruların cevaplarını arıyor: Kum Mucit kimdir, ne iş yapıyor? Hasan Kum kimdir, nereli? Biz de onlar için araştırdık; işte tüm bu soruların cevapları:

gonul-dagi-icat-danismani-kum-mucit.jpg

Kum Mucit kimdir?

Kum Mucit’in asıl adı Hasan Kum’dur. Mucitlik yaptığı için Kum Mucit adıyla tanınmıştır. Hasan Kum’un Kum Mucit adında bir de şirketi vardır. Mucitlik çalışmalarını bu şirket çatısı altında yapmaktadır.

hasan-kum-kum-mucit-kimdir.jpg

Peki Hasan Kum kimdir, nerelidir?

Hasan Kum, Düzce’de şirket sahibi bir mucittir. 1958 Gölyaka doğumludur. Evli ve 4 çocuk babasıdır. İlkokul mezunudur. 1976’da Avusturya’ya işçi olarak gitmiş, 1994’te memleketi Düzce’ye geri dönmüştür.

Gölyaka’daki şirketinin adı Kum Mucit’tir. TRT 1’in sevilen dizisi Gönül Dağı’nın İcat Danışmanı’dır. Gönül Dağı’nın ana karakterleri olan amcaoğulları Taner, Veysel ve Ramazan’ın geliştirdiği icatlara danışmanlık yapmaktadır.

1994’TE BAŞLADI

Şirketin ve Hasan Kum’un resmi web sitesi kummucit.com’dur. Burada yer alan bilgilere göre, Hasan Kum mucitlik çalışmalarına 1994 yılında başladı. Yaptığı icatlar 2015 -2019 yılları arası şahıs firması üzerinden üretilmeye başlandı. Faaliyetlerine 2019’dan itibaren Kummucit Makine Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. olarak devam ediyor.

gonul-dagi-kum-mucit-icat.jpg

“REKABETSİZ ÜRETİM YAPIYORUZ”

Sitede şirket hakkında ayrıca şu bilgiler veriliyor: “İnsanların hayatlarını kolaylaştıran ve ihtiyaçlarına yönelik hizmet sunan şirketimiz, yenilikçi yaklaşımıyla, birçok ilke imza atmıştır. Dünya standartlarının üstünde olan ürünler geliştirip üreterek, rekabetsiz üretim yapma şansı elde etmekteyiz. Tarım alanında yaptığımız çalışmalarda çiftçilerimizin sorunlarını dinleyerek, ihtiyaçlarına yönelik ürünler geliştiriyoruz. Yüksek hedeflerimize emin adımlarla ilerleyerek yeniliklerde öncü olmayı ve her zaman ürünlerimizin arkasında durarak hiçbir müşterimizi mağdur etmeme kaydıyla en güvenilir marka olmayı hedefliyoruz.”

Düzce Gölyaka’daki atölyesinde çalışmalarını sürdüren Mucit Hasan Kum’un icatları basına da yansımıştı. Hasan Kum’un, işçiye toplattığı fındıktan zarar edince kendi imkanlarıyla engebeli arazilerde de kullanılabilecek fındık toplama makinesi tasarlaması ulusal medyada yer almıştı.

HEDEFİ REKORLAR KİTABINA GİRMEK

Yıllardır tek hobisi "icat" yapmak olan ve çevresinde "Kum mucit" olarak tanınan Hasan Kum'un en büyük hedefi Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek.

EN BÜYÜK ŞİKAYETİ: İLGİSİZLİK

Hasan Kum’un en büyük şikayeti ise ülkemizde mucitlerin gerekli ilgiyi görmüyor oluşu. Şöyle diyor: “Ülkemizde bilim insanlarına ve mucitlere maalesef ilgi ve alaka yok, topçular ve popçular daha çok ilgi görüyorlar. Bizlere tuhaf gözle bakıyorlar, yeri geliyor deli muamelesi görüyoruz. İcatlarım için destek bulamıyorum. Hâlbuki bu ülkede üretilen her fikir bizim dışarıya bağımlılığımızı azaltacaktır. Büyük bir ulus olmamıza rağmen birçok teknolojiyi dışarıdan alıyoruz. Hala bir bilgisayar işletim sistemimiz bile yok. O kadar mühendis yetiştiriyoruz ama nerede bunlar?"

kum-mucit-icatlari.jpg

Kum Mucit’in icatlarından bazıları şöyle:

  • Mafsal
  • Bardak Altlığı
  • Dairesel Şanzuman
  • Gizli Topuk Ayakkabı
  • Dök Yat
  • Kranksız Pistonsuz Motor
  • Çok Amaçlı Mandal
  • Soba
  • Kazma
  • Çek Kes
  • Dal Kes
  • Çok Amaçlı Masa
  • Uçak Kanat Sistemi
  • Dikey Rüzgâr Türbini Rest Kanat
  • Verkaç Şanzuman

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.