Kurtulmuş: “Güçlü Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz”
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Malazgirt Zaferi’nin 955’inci yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Sultan Alparslan’ı ve Anadolu’nun vatan haline gelmesi için mücadele eden şehitleri andı.
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 26 Ağustos 1071’de kazanılan Malazgirt Zaferi’nin 955’inci yıl dönümü nedeniyle sosyal medya hesabından mesaj yayımladı. Kurtulmuş, mesajında Sultan Alparslan’ın Anadolu’nun Türk yurdu haline gelmesinde ortaya koyduğu iradeye dikkat çekerek, Malazgirt Zaferi’nin tarihsel önemine vurgu yaptı.
Kurtulmuş, Sultan Alparslan’ın liderliğinde kazanılan zaferin Anadolu’da uzun yıllar sürecek ortak yaşamın ve kardeşlik bağlarının temelini oluşturduğunu ifade etti. TBMM Başkanı, Türkiye’nin geleceğine yönelik hedeflerde birlik ve beraberliğin korunmasının önem taşıdığını belirtti.
Kurtulmuş mesajında, “Aynı inanç ve azimle yürüdüğümüz yolda, birliğimizi ve beraberliğimizi diri tutmayı en büyük istikamet olarak görmeye devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.
“GÜÇLÜ VE BÜYÜK TÜRKİYE’Yİ İNŞA EDECEĞİZ”
Malazgirt Zaferi’nin üzerinden 955 yıl geçtiğine işaret eden Kurtulmuş, Sultan Alparslan ve Selahaddin-i Eyyubi’nin mirasına atıfta bulundu. Kurtulmuş, farklı dönemlerde Anadolu ve çevresinde yaşanan tarihsel süreçlerin ortak bir geçmiş oluşturduğunu belirterek, Türkiye’nin geleceğinin ortak iradeyle şekillendirileceğini kaydetti.
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, mesajında, “Sultan Alparslan'ın ve Selahaddin-i Eyyubi'nin torunları olarak, gönül birliği ve sarsılmaz bir inançla yeniden topraklarda güçlü ve büyük Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz” sözlerini kullandı.
ŞEHİTLER İÇİN DUA ETTİ
Kurtulmuş, Malazgirt Zaferi’nden günümüze uzanan süreçte Anadolu’nun aynı vatanın evlatlarını ve ortak medeniyet mirasını buluşturduğunu ifade etti. Mesajında kardeşlik, birlik ve beraberlik vurgusu yapan Kurtulmuş, toplumsal bütünlüğün korunması gerektiğini dile getirdi.
TBMM Başkanı Kurtulmuş, Malazgirt Zaferi’nin kazanılmasında rol oynayan Sultan Alparslan ile Anadolu’nun vatan haline gelmesi uğruna hayatını kaybeden şehitleri rahmet ve dua ile andı.
Kaynak:HABER MERKEZİ / AJANSLAR

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.