Kuruyemişçilere Tekel Muamelesi

Kuruyemişçilere Tekel Muamelesi

Artık her AVM’nin her marketin bir kuruyemiş dükkanı olduğunu ifade eden Kurukahveciler ve Kuruyemişçiler Odası Başkanı Kasım Bayram, kuruyemişçilerin saat 23.00’te dükkanlarını kapatmaya zorlandıklarını söyledi. Bayram bu uygulamanın bütün kuruyemişçiler

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Kurukahveciler ve Kuruyemişçiler Odası Başkanı Kasım Bayram, her AVM’nin her marketin bir kuruyemişçi olduğunu ve kuruyemişçilik mesleğinin zarar gördüğünü belirtti. Kuruyemişçilerin saat 23.00’da dükkânlarını kapatmak zorunda kaldığını söyleyen Bayram, “İçki satışını engellemek istiyorlarsa sadece içki satan yerlere bu uygulama yapılsın” dedi.

SADECE KURUYEMİŞÇİLİK YAPANIN GÜNAHI NE?

“Kuruyemişçilerin şuan tadı yok” diyen Kasım Bayram “her AVM bir kuruyemişçi, her market bir kuruyemişçi oldu. Kar oranı da eskiye göre azaldı. Piyasa çok genişledi ve herkes rekabet halinde. Kuruyemişçiler saat 23.00’te dükkânlarını kapatmak zorunda kalıyor. İçki satışını engellemek istiyorlarsa sadece içki satan yerlere bu uygulama yapılsın. Bütün kuruyemişçilere böyle bir uygulamanın yapılmasını yanlış buluyorum” şeklinde konuştu.

MARKETLER KURUYEMİŞÇİLERE ZARAR VERİYOR

Marketlerde kuruyemiş reyonunda çalışanların işi bilmediği için kuruyemişi zayi ettiğini söyleyen Bayram, “Marketlerde şöyle bir sıkıntı yaşıyoruz, yeni mal geldiğinde eski malı üstüne koymaları gerekirken devamlı yeni geleni üste boşaltıyorlar ve altta kalan mal böcekleniyor, küfleniyor ve bayatlıyor. Bu sefer dağıtımı yapan kuruyemişçinin ismi kötüye çıkıyor. Devamlı devir daim yapılması lazım kuruyemiş satan yerlerin” dedi.

KURUYEMİŞÇİ İÇKİ SATMASIN DESİNLER

Kuruyemişle birlikte içki satan tekelleri engellemek için sadece kuruyemişçilik yapanlarında mağdur edildiğini belirten Başkan Bayram, “40 senelik kuruyemişçiyim içkiyi ne aldım ne sattım nede içtim. Şimdi bazı kuruyemişler içki satıyor, haksızlık varsa kökten bu yasaklanacak ya da bana saat kaça kadar müsaade ediyorsan ben o saate kadar satayım. Kuruyemişçi içki satmasın deseler ona bir itirazımız olmaz ama Türk Ticaret Kanunu’nun hiç bir maddesinde böyle bir durum yok. Bize ekmek satamazsınız diyorlar onunda bir kanuni geçerliliği yok. Bazı üyelerimiz satıyor bazıları satmıyor ama belediyeler ceza yazıyor dükkânlara” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.