Laiklik Müslümanlara Kırbaç Oldu

Laiklik Müslümanlara Kırbaç Oldu

Memur-Sen Ankara İl Başkanı Mustafa Kır da son günlerde yaşanan laiklik tartışmasına dahil oldu. Kır, ülkemizde laikliğin evrensel hukuk metinlerinde yer aldığı gibi kullanılmadığını savunarak, laikliğin Müslümanlar üzerinde bir kırbaç gibi kullanıldığını

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

 

Memur-Sen Ankara İl Başkanı Mustafa Kır da son günlerde yaşanan laiklik tartışmasına dahil oldu. Kır, yaptığı basın açıklamasında "Elletmem laikliğimi! Dokundurtmam laikliğime!" diyenlere sert tepki gösterdi.

BU DURUMA ŞAHİT OLMAK ÜZÜCÜ

Kır'ın açıklamalarının satır başları şöyle: "TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın 'Yeni Anayasada laiklik olmamalı', 'Yeni ve dindar bir anayasa olmalı', 'Yeni anayasa hazırlanırken laikliğin tanımı yapılmalıdır' sözleri ülke gündemini meşgul etmeye devam etmektedir. Şunu ifade etmek isterim ki; her türlü müstehcenliğe açık olan ülkemizin  düşünce ve ifade özgürlüğüne kapalı tutulmasına şahit olmak  son derece üzücüdür. Diğer taraftan 'laiklik' ilkesinin ülkemizde  batıda uygulandığı şekliyle  kendi inanç değerlerini özgürce yaşamalarının garantisi  olarak uygulanmadığı, özellikle Müslümanlar için inandıkları dini yaşama,öğrenme ,öğretme taleplerini  önlemek, tanımı tarifi yapılmamış irtica  paranoyasıyla samimi Müslümanları ötekileştirmek suretiyle  temel hak ve hürriyetlerden mahrum bırakmanın  bir aracı olarak kullanıldığı acı bir gerçektir"

LAİKLİĞİN TANIMI FARKLI FARKLI
"Batılı anlamda laiklik; inanmanın ve inandığı gibi yaşamanın garantisidir. Oysaki laiklik;  gelişmiş  batı ülkelerinde uygulandığı şekliyle devletin tüm farklı inanç grupları için bir güvence, yine bütün farklı inanç gruplarına eşit mesafede duran bir sistemin adıdır. Batılı laik  ülkelerde; o ülkelerin halkları düşündüğünü özgürce ifade etme,inanma tek,  tek ya da toplu olarak inandığı dinin gereklerini açıkça yerine getirme öğrenme, öğretme,neşretme   hakkına sahiptir. Kısaca laiklik;evrensel hukuk metinlerinde yer aldığı gibi  hiç bir baskı ve dayatmaya tabi olmadan istediği inanca,istediği mezhebe,istediği siyasi veya felsefi düşünceye sahip olabilmesi; düşünce ve inançlarından dolayı diğer vatandaşlardan farklı bir muameleye tabi tutulmaması olayıdır"

LAİKLİK KIRBAÇ OLARAK KULLANILDI
"Ne yazık ki Ülkemizde Cumhuriyet döneminden günümüze kadar  uygulanan  laiklik ; evrensel hukuk metinlerinde yer aldığı gibi din ve vicdan özgürlüğünün garantisi olarak   uygulamadığı gibi aksine  din düşmanlığı ve  özellikle Müslümanları Müslümanca yaşamalarından uzaklaştırmak ve sindirmek  için bir kırbaç olarak kullanılmıştır. Çarpık Laiklik anlayışı yüzünden nice alimler idam edilmiştir.  Çarpık laiklik uygulaması ve anlayışı yüzünden  nice din alimleri idam edilmiştir. Kur'an'ın öğrenilmesi öğretilmesi yasaklanmış ve Kur'an yasak kitaplar arasına sokulmuştur.Ezan Türkçe okutulmaya zorlanmış, okumayanlar tutuklanmıştır. Dönem dönem ibadet maksadıyla takke tespih'in kullanılması,dini eserlerin okunması ve evlerde  bulundurulması  bile suç sayılmıştır..."

TANIMI YAPILMALI

"Laikliğin tanımı ve tarifi yapılmaz ise bu gün rahatlıkla uygulanan din ve vicdan özgürlüğü serbestliğinin suç taşımayacağı garantisini vermek mümkün olabilir mi? Bunca yaşanan acılardan ve mağduriyetler  sonra  'dokundurtmam laikliğime, elletmem laikliğimi'  denilebilir mi? İster başkanlık,ister yarı başkanlık isterse parlamenter  sisteme dayalı olsun yeni yapılacak anayasada mutlaka evrensel anlamda tanımı,tarifi yapılmalıdır."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.